• Haberler
  • Eğitim
  • Öğrenciler Dikkat! Burs Alayım Derken Dolandırılmayın!

Öğrenciler Dikkat! Burs Alayım Derken Dolandırılmayın!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde dolandırıcıların kurum isimlerini kullanarak üniversite öğrencilerine burs vaadiyle SMS ve sosyal medya üzerinden ulaştığını duyurdu.

Bu dolandırıcıların, öğrencilere banka hesabı açtırarak yasa dışı işlemler gerçekleştirdikleri tespit edildi.

YÖK, öğrencilerden gelen şikayetlerde bu hesapların yasa dışı amaçlarla kullanıldığı ve para istendiğini belirtti. Bu sebeple, burs vaadiyle gelen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, YÖK Destek Bursları için başvuru yapılmadığı ve bursların belirli başarı kriterlerini karşılayan öğrencilere doğrudan verildiği hatırlatıldı. Burslar hakkında bilgi almak isteyen öğrencilerin yalnızca YÖK'ün resmi internet sitesini (https://www.yok.gov.tr/ogrenci/yok-bursu-ve-destekleri) takip etmeleri gerektiği ifade edildi.

Devlet üniversitelerinde fizik, kimya, biyoloji ve matematik bölümlerine kayıtlı öğrenciler için verilen YÖK Destek Bursu'nun öğrenci başvurusuna açık olmadığı belirtildi. Bu tür burslarla ilgili gelen SMS mesajlarına kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, öğrencilere banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılmaması ve siber dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Bakmadan Geçme