• Haberler
  • Genel
  • Okul bahçesinde 7 yaşındaki Miray'ı ezen öğretmenden şok ifade: 'Aracın sensörleri uyarı vermedi'

Okul bahçesinde 7 yaşındaki Miray'ı ezen öğretmenden şok ifade: 'Aracın sensörleri uyarı vermedi'

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, uyum haftası kapsamında okula gelen 7 yaşındaki Miray Arslan'a cip ile çarparak ölümüne neden olan beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya, 'Aracın sensörleri tehlike olduğunu bildiren herhangi bir uyarı vermedi. Aracı park ettikten sonra çocuğu yerde gördüm' dedi.

2 Eylül Pazartesi sabahı Ordu’nun Gazi İlkokulu’nda meydana gelen kazada, beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya, okul bahçesine aracını park etmeye çalışırken birinci sınıf öğrencisi Miray Arslan’a çarptı. Küçük kız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öğrenci Hastanede Hayatını Kaybetti

Olay, sabah saat 09.00 civarında Gazi İlkokulu'nun bahçesinde yaşandı. 52 BK 790 plakalı aracını park etmeye çalışan öğretmen Banu Kaya, bu sırada 6 yaşındaki Miray Arslan’a çarptı. Ağır yaralanan küçük kız, hemen Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazanın ardından Kaya, gözaltına alınarak tutuklandı.

Mahkemede Gözyaşları

Ordu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Banu Kaya SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Miray Arslan’ın anne ve babası Eda ve Yakup Arslan, duruşmada hazır bulundu. Banu Kaya, savunmasında 13 yıldır aynı okulda görev yaptığını belirterek, “Aracıma bindiğimde herhangi bir tehlike algılamadım. Aracım sarsılınca bir tümsekten geçtiğimi düşündüm, ancak Miray’ın yerde yattığını görünce fenalaştım” dedi.

“Aracın Tekerlekleri Kızımın Üzerinden Geçti”

Küçük Miray’ın annesi Eda Arslan, duruşmada acı dolu anlarını anlattı. “Öğretmen aracıyla hızla bahçeye girdi. Aracın tekerlekleri kızımın üzerinden geçti ve durmadan devam etti. Kızımın üzerinden geçtiğini gördüğüm an şoka girdim” diye konuştu. Anne Arslan, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Tanık: "Kemik Kırılma Seslerini Duydum"

Olayın tanıklarından Dilek Avcı, mahkemede verdiği ifadede, sanığın bahçeye hızla girdiğini ve daha önce de uyarıldığını söyledi. “Kaza anında Miray’ın kemiklerinin kırılma sesini duydum. Sanık, aracı hızlı kullanıyordu ve küçük kıza çarptı” diye konuştu.

Savcı: “Sanık Asli Kusurlu”

Savcı, sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçunu işlediğini belirtti. Çocukların bulunduğu bir alanda hız kontrolüne dikkat edilmediğini vurgulayan savcı, Banu Kaya’nın asli kusurlu olduğunu ifade etti. Sanığın tutukluluk halinin devamı istendi. Kaya’nın ek süre talebi nedeniyle duruşma ertelendi.

Bakmadan Geçme