• Haberler
  • Eğitim
  • Okullarda yeni dönem! Veliler seçemeyecek! Kura yöntemiyle belirlenecek

Okullarda yeni dönem! Veliler seçemeyecek! Kura yöntemiyle belirlenecek

Bu yıl ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-Okul üzerinden kura yöntemiyle 28-30 Ağustos'ta belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin tedbirlerin alınması için valiliklere yazı gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenlerinin kura yöntemiyle 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden belirleneceğini açıkladı.

Değişiklik Talepleri Yazılı Başvuruyla Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması için valiliklere yazı gönderdi. Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesine atıfta bulunuldu. Bu maddeye göre, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin şubeleri kura yöntemiyle e-Okul üzerinden belirlenecek. Şube değişikliği yapmak isteyen veliler, yazılı talepte bulunarak rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu ile değişiklik talep edebilecekler. Ancak bu değişiklikler, yalnızca bir ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilebilecek.

5. Sınıf Şubeleri e-Okul Üzerinden Belirlenecek

İlkokul ve ortaokullara kaydı yapılan ya da nakil olan öğrencilerin şube ve öğretmen atamaları, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" doğrultusunda yapılacak. Bu kapsamda, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek.

Kura İşlemleri ve Öncesinde Yapılacak İşlemler

Öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin belirlenmesine ilişkin işlemler, ilgili yönergenin 8. maddesine göre 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yazıda, kura işlemlerinden önce yapılması gereken işlemlerin yönergenin 7. maddesinde belirtildiği gibi zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önemine dikkat çekildi. Valilikler, yönetmelik ve yönerge hükümlerine azami özen göstererek işlemlerin sorunsuz yürütülmesi için tüm tedbirleri alacak.

Bakmadan Geçme