• Haberler
  • Spor
  • Olaylı derbi hakkında yeni gelişme! Galatasaray'ın iki futbolcusu da ceza aldı

Olaylı derbi hakkında yeni gelişme! Galatasaray'ın iki futbolcusu da ceza aldı

PFDK, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay'a 1 maç men cezası verdi. İki oyuncu, cezasını Türkiye Kupası'ndaki Konyaspor maçında çekecek. Galatasaray'a ise toplam 222 bin TL para cezası kesildi.

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan gergin derbi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararlarını açıkladı. Kurul, kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay'a 1 maç men cezası verdi.

Galatasaray’a Para ve İhtar Cezası

PFDK, derbide yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray’a toplamda 222.000 TL para cezası keserken, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle kulübe ihtar cezası verdi.

Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay Kupada Cezalı

Kurul, Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay’ın sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 resmi maçtan men cezası almasına karar verdi. İki futbolcu da Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nda Konyaspor ile oynayacağı çeyrek final karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Galatasaray’ın Derbideki Cezaları

  • Taraftarın kötü tezahüratı nedeniyle ihtar cezası

  • Saha olayları nedeniyle 168.000 TL para cezası

  • Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 54.000 TL para cezası

  • Barış Alper Yılmaz: 1 maç men ve 58.500 TL para cezası

  • Kerem Demirbay: 1 maç men ve 58.500 TL para cezası

Galatasaray’ın Türkiye Kupası'ndaki yoluna devam ettiği süreçte, bu cezalar takımın planlarını etkileyecek gibi görünüyor.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!