ORTAÖĞRETİM MEZUNU ACİL TIP TEKNİSYENLERİ ATAMA BEKLİYOR

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara


2002 yılında öğrenci alımına başlayan 2017 yılında son mezunlarını veren Ortaöğretim Acil Tıp Teknisyenliği bölümü mezunları az sayıda olmalarına rağmen yeterince kadro açılamamasından şikayetçi.

Özel sektörde dahi istihdam edilmeyen Acil Tıp Teknisyenliği mezunları yeterli devlet istihdamın sağlanması durumunda acil servislerde ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları'nda yurdun dört bir yanında her koşulda görev yapmaya hazır olduklarını belirtiler.

Acil Tıp Teknisyeni Adayları “14-15 yaşlarda girdiğimiz okullarda mesleğimizin esaslarını, görev-yetki ve sorumluluklarımızı, sağlık alanında yetki çerçevemizde ilgili tüm teorik bilgileri öğrendik. 16-17 yaşlarımızda sahaya çıkarak birebir sahada çalıştık. Tüm okullarda uygulanan yaz
tatilini bizler sahada pratik yaparak geliştirdik. 4 yıl boyunca vermiş olduğumuz emek karşısında Acil Tıp Teknisyenliği diplomasına sahip olabildik. Hepimizin gurur duyduğu bu mesleğimizi, çalışmaya hazır olan bireyler olarak, özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde her koşul altında sahada icra etmek istiyoruz.” açıklamalarda bulundular.

Acil Tıp Teknisyeni Adayları 2017 yılından itibaren mezun vermemiş ancak yeterli kadro açılmamasından şikayetçi olan Acil Tıp Teknisyenliği mezunları yeterli atamaların açılmasını istiyor.

Siyasilerden ortaöğretim mezunlarına destek Sosyal medya platformları üzerinden seslerini duyurmaya çalışan gençler seslerinin duyurulmasını isteyen gençler devlet yetkililerinden bir an önce duruma bir el atılmasını isiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN