• Haberler
  • Spor
  • Osimhen Ocak'ta Ayrılırsa Galatasaray'ın kasasına girecek para belli oldu

Osimhen Ocak'ta Ayrılırsa Galatasaray'ın kasasına girecek para belli oldu

Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Victor Osimhen'in Chelsea'ye transfer olma ihtimali güçleniyor. Ocak ayında İngiliz devinin yıldız golcüyü kadrosuna katabileceği konuşuluyor. Peki, Osimhen'in Chelsea'ye transferi gerçekleşirse, Galatasaray'ın kasasına ne kadar para girecek? Transfere dair tüm detaylar...

Nijeryalı yıldız forvet Victor Osimhen, ocak ayında Chelsea'ye transfer olma ihtimalini değerlendiriyor. Chelsea'nin uzun süredir radarında olan 25 yaşındaki golcü için mavi-beyazlıların yeniden harekete geçebileceği konuşuluyor. 

İngiltere'nin köklü kulübü Chelsea'nin, sezon başında Osimhen için Napoli ile masaya oturduğu ancak bu transferin gerçekleşmediği biliniyor. O dönem Galatasaray devreye girmiş ve yıldız futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Suudi Pro Ligi ekiplerinden Al-Ahli ve Fransa'nın dev kulübü PSG de Osimhen'in transferi için devredeydi ancak oyuncu tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı.

Galatasaray formasıyla sahaya çıktığı ilk üç maçta 2 gol ve 2 asist yapan Osimhen, Süper Lig'de dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Ancak, İtalyan basınına göre Galatasaray, Osimhen'i kalıcı olarak kadrosuna katmak için Napoli ile görüşmelere devam ederken, Chelsea de ocak ayında bu transfer yarışına dahil olacak gibi görünüyor.

CHELSEA, GALATASARAY'A DA ÖDEME YAPACAK!

Corriere dello Sport'a göre, Osimhen'in 130 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi Galatasaray'a kiralık geldiği süreçte devre dışı kalmış durumda. Ancak ocak ayında Chelsea'nin, 68 milyon sterlin karşılığında Osimhen'i kadrosuna katabileceği belirtiliyor. Bu transfer gerçekleşirse, Napoli'ye 63 milyon sterlin, Galatasaray'a ise 5 milyon sterlinlik bir ödeme yapılacak.

OSIMHEN'İN GÖNLÜ CHELSEA'DE

Osimhen Ocak'ta Ayrılırsa Galatasaray'ın kasasına girecek para belli oldu

Osimhen'in Chelsea'ye transfer olma isteği hala güçlü. Haberlere göre, Nijeryalı yıldız üç ay içinde Stamford Bridge'e gitme olasılığını ciddi şekilde değerlendiriyor.

Chelsea'nin, forvet hattında şu an Nicolas Jackson'la yola devam ettiği biliniyor. Jackson, Premier Lig'de dört gol ve üç asistle sezona iyi bir başlangıç yaptı. Ancak Chelsea yönetimi, Osimhen'i uzun vadeli bir çözüm olarak görüyor ve transferin ocak ayında gerçekleşmesi için şartların uygun hale gelmesini bekliyor.

Osimhen'in adı daha önce Samu Omorodion, Jhon Duran, Benjamin Sesko ve Viktor Gyokeres gibi forvetlerle birlikte Chelsea ile anılmıştı, ancak ocak ayında bu transfer için en büyük adayın Nijeryalı yıldız olduğu görülüyor.

Galatasaray'ın Napoli'den Osimhen'i kalıcı olarak kadroya katmak istemesi, Süper Lig şampiyonunu Chelsea ile sert bir rekabete sürükleyecek gibi görünüyor.

Bakmadan Geçme