Osman Ören: Son Üç Ayda Siirt Uçuşlarında Sorun Yaşanmadı

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ederek Siirt Havaalanı'nın sorunlarını görüştü. Bakan Uraloğlu, THY tarafından İstanbul-Siirt hattında haftalık 5, Ankara-Siirt hattında ise haftalık 2 uçuş gerçekleştirildiğini belirtti. Kasım 2023 ile Şubat 2024 arasında hava muhalefeti nedeniyle bazı uçuşların iptal edildiği, ancak Nisan ayından itibaren uçuş iptali yaşanmadığı bildirildi. AJet de Ankara-Siirt hattında son üç ayda iptal olmadığını doğruladı. Siirt Havaalanı'nda sadece Airbus A-319 tipi uçaklar iniş-kalkış yapabiliyor. Ören, son üç ayda uçuşların sorunsuz gerçekleştiğini ve Siirt'in sorunlarını dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AK Parti 24 ve 27. Dönem Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt’in sorunlarını Ankara’da dile getirmeye devam ediyor. Ören, dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek Siirt Havaalanı'nın sorunlarını gündeme getirdi ve Bakan Uraloğlu'ndan bilgi aldı.

Siirt Havaalanı'nda Mevcut Durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, mevcut durumda Türk Hava Yolları (THY) tarafından İstanbul-Siirt hattında haftalık 5 uçuş, Ankara-Siirt hattında ise haftalık 2 uçuş gerçekleştirildiğini bildirdi. THY'den alınan bilgilere göre, Siirt Havaalanında Kasım 2023'te 2, Aralık 2023'te 16, Ocak 2024'te 11 ve Şubat 2024'te 2 uçuşun hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği, Mart 2024'te ise sefer iptali yaşanmadığı belirtildi. Nisan ayından itibaren ise Siirt Havaalanı'na yapılan uçuşlarda herhangi bir iptal olmadığı bildirildi.

Ankara-Siirt Hattında Durum

AJet tarafından verilen bilgilere göre, Ankara-Siirt hattında son üç ayda uçuş iptali yaşanmadı.

Doğal Engeller ve Uçak Tipi

Siirt Havaalanının pist yapısı ve çevresindeki doğal engeller nedeniyle sadece Airbus A-319 tipi uçakların iniş ve kalkış yapabildiği, kış aylarında gerçekleşen sefer iptallerinin hava muhalefeti nedeniyle olduğu ifade edildi.

Osman Ören, son üç ayda İstanbul ve Ankara uçuşlarında sefer iptali yaşanmadığını ve uçakların dolu olarak gidip geldiğini belirtti. Ayrıca, Siirt'in sorunlarını Ankara'da ve her platformda dile getirmeye devam edeceğini ifade etti.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • sevgi | 29 Haziran 2024 00:18

    erken seçim propoganda yatırımları, erken başlamış :) yakında yasin aktay'da başlar. Yeni feribotda gelecekmiş doğasını bozdukları botan çayına.. kimin gücü kime yeterse artık, yazık be !

BUNLARA DA BAKIN