• Haberler
  • Eğitim
  • ÖSYM Duyurdu: KPSS Değil Yeni Sınav Geliyor! İşte başvuru şartları ve detaylar

ÖSYM Duyurdu: KPSS Değil Yeni Sınav Geliyor! İşte başvuru şartları ve detaylar

ÖSYM yeni bir sınav yapacak. İlk kez uygulanacak sınava dair detaylar belli oldu.

ÖSYM yeni sınav için tarih verdi. Yapılacak sınava kaç kişi katılacak? Sınav tarihi, başvuru şartları ve hangi konulardan sorular sorulacağı haberimizde.

Türkiye'de tarım sektörünün önemli bir parçası olan bitki koruma ürünlerinin satış ve toptancılığında standartları belirleyecek olan Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılığı Sınavı, 2024 yılında ilk defa gerçekleştirilecek.

Nerede ve Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Kasım'da Ankara'da yapılacak.

Sınava Kimler Katılabilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen sınav, sektörde faaliyet gösteren profesyonellerin bilgi ve yetkinliklerinin belgelenmesini amaçlıyor. Sınava, ziraat mühendisleri, eczacılar, kimya mühendisleri, kimyagerler, orman mühendisleri, orman endüstri mühendisleri, bitki sağlığı alanında eğitim almış teknikerler ve ziraat teknisyenleri katılabilecek.

ÖSYM Yeni Sınav Başvuru Tarihleri

Adaylar, 9-15 Ekim tarihleri arasında sınav başvurularını gerçekleştirebilecek. Geç başvurular ise 23 Ekim'e kadar kabul edilecek. Başvurular, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya mobil uygulaması aracılığıyla yapılabilir. Elektronik ortamda yapılan bu başvurular, adaylara kolaylık sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Bakmadan Geçme