• Haberler
  • Eğitim
  • Özel Okul ve Kursların Ücretsiz Kontenjanları İçin Başvurular Başladı

Özel Okul ve Kursların Ücretsiz Kontenjanları İçin Başvurular Başladı

Özel eğitim kurumlarındaki ücretsiz kontenjanlar için başvurular başladı. Merkezileştirilmiş sistemle hizmet sağlanıyor.

Özel okul ve kursların ücretsiz kontenjanları için başvurular, Milli  Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilmiş merkezi yerleştirme sistemi ile başlatıldı. Bu uygulama, şehit ve gazi yakınları ile koruma altında olan çocukların eğitim imkanlarını artırmak amacı taşımaktadır.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Bakanlığın yayınladığı Yerleştirme Kılavuzu ile özel öğretim kurumlarında ücretsiz  eğitimin usul ve esasları belirlendi. Bu yıldan itibaren, harp veya vazife malulü çocukları ile koruma altındaki bireyler için eğitim hizmetleri, merkezi sistem üzerinden gerçekleştirilecektir.

Özel eğitim kurumları, ücretsiz okutmakla yükümlü oldukları öğrenci kontenjanlarının %3'ünü, %2'lik kısmını Bakanlık modülü ile, kalan %1'lik kısmını ise kurumlar kendi bünyelerinde yerleştirme işlemiyle karşılayacaklardır. 12 Ağustos’a kadar devam edecek başvurular, 13-18 Ağustos tarihleri arasında tercihlerle devam edecek ve yerleştirme sonuçları 22 Ağustos'ta açıklanacaktır.

Bakmadan Geçme