Özgür Özel: Normalleşme, kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

CHP lideri Özgür Özel, normalleşmenin şu an iyi niyet çabalarından ibaret olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Özel, "Şu anda normalleşme kimseyi kapsamıyor. Türkler için de bir normalleşme yok Kürtler için de bir normalleşme yok" dedi. Kayyum atamalarına değinen Özel, “Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı” vurgusu yaptı.

HP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Normalleşme adımından hiçbir zaman pişmanlık duymayacağını söyleyen Özel, “Türkler için de bir normalleşme yok Kürtler için de bir normalleşme yok. Normalleşme bizim iyi niyetli çabalarımızdan ibaret şu anda” dedi.

MHP’den iki ismin normalleşmeyi baltalamak istediğini söyleyen Özel, “Çünkü rahatsız oluyor. Çünkü Türkiye normalleşsin istemiyor” ifadelerini kullandı. Özel, "Normalleşmeye çok temiz duygularla karşı çıkanlar var. Kendi hesaplarına uymadığı için karşı çıkanlar var. Bir de kendi foyaları ortaya çıkmasın diye karşı çıkanlar var” diye belirtti.

Kayyum atamalarına değinen Özel, “Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı” vurgusu yaparak, Hakkari’yi takip edeceklerini söyledi. Eski HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüşeceğini belirten Özel, “Çok faydalı bir ziyaret olarak, sembolik değil de adeta bir çalışma toplantısı olarak Sayın Demirtaş’la bunu yapmak istiyorum” diye kaydetti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN