Özgür Özel Yeniden CHP Genel Başkanı Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 21. Olağanüstü Kurultayı'nda, tek aday olarak seçime giren Özgür Özel yeniden Genel Başkan seçildi. 1276 oyun kullanıldığı kurultayda, Özel 1171 geçerli oyun tamamını alarak güven tazeledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adaylıktan çekilmesi ve Berhan Şimşek’in başvurusunu geç yapması nedeniyle Özgür Özel tek aday olarak yarışa girdi. 

Önceki genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu ve Murat Karayalçın da kurultaya katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için salonda özel olarak yer ayrıldı.

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Özgür Özel, tutuklu bulunan siyasilere, özellikle Gezi davası tutuklularına ve Ekrem İmamoğlu'na selam gönderdi. 

31 Mart seçimlerinde elde edilen başarıya değinen Özel, “Aşılamaz denilen cam tavanı kırdık, yüzde 38 oyla Türkiye'nin birinci partisi olduk” dedi.

Parti üyeliğini 1,9 milyona çıkardıklarını açıklayan Özel, ön seçim taahhüdünü yerine getirdiklerini vurguladı. "Tüm demokratların sandığına sahip çıkacağız" diyen Özel, erken seçim mesajı da verdi.

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!