Pandemi Nedeniyle İş Yerleri Kapanan Kafe Sahipleri, Kafelerinde Balık Satmaya Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te pandemi sürecinden en fazla etkilenen gruplardan biri olan çay ocakları ve kahvehaneler kiralarını ödeyebilmek için farklı yollara başvurmaya başladı.

Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan ve müşteri alamayan kafe sahipleri, kiralarını ödeyebilmek için işlettikleri kafeleri başka sektörlere dönüştürmeye başladı.

15 yıldır kafe işletmecisi olduğunu söyleyen Ömer Zink, Pandemi sürecinde işlerinin çok kötüye gittiğini belirtti.

"Bizlere kredi imkânı tanıdı fakat ondan da mağdur olduk" 

Devletin kendilerine kredi imkânı tanıdığını fakat ondan da mağdur olduklarını illeri süren Ömer Zink, 6 ay sonra aldıkları ödemeli krediyi de ödeyemediklerini  bu nedenle mağdur olduklarını söyledi.

15 yıldır kafe işletmeciliği yaptığını söyleyen Zink, "Pandemi sürecinde 3 ay kapalı kaldık, çok mağdur olduk. Borç, harçla kendimizi çevirdik, bir daha açtık ama işlerimiz yarı yarıya düşmüştü. Yine de idare ediyorduk. Elemanlarımız mağdur oldu, kapattığımız için onların ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. 

Şimdi yeni bir sektöre atıldık, balık satalım dedik ama bilmediğimiz bir meslek, ilk defa balık satıyorum, ekmeğimizi belki buradan sağlarız diye besmele çektik, balık satmaya başladık, inşallah bu işten zarar etmeyiz.  Daha önce bu iş yerinde 6 eleman çalışıyordu, onlarda bizde işsiz kaldık, onlarda bizde mağdur olduk." diye konuştu.



HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN