Parası az olan daha mutlu uyuyor!

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi Kişisel Finans Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, tasarruf yapmanın insanların maddi kaygılarını azalttığı ve beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağladığı ortaya kondu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Araştırmada, tasarruf yapmanın yaşam kalitesini artırdığı sonucuna varıldı. Tasarruf yapan bireylerin maddi konularda daha az endişeli oldukları ve borç sorunları yaşamadıkları veya beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı oldukları belirtildi.

Araştırmaya göre, düzenli olarak ufak miktarlarda para biriktirmenin ruh sağlığına olumlu etki ettiği vurgulandı. Tasarruf edenlerin stres seviyelerinin düşük olduğu ve daha rahat uyku düzenine sahip oldukları ifade edildi.

Ayrıca, "Kenarda param var" düşüncesiyle hareket eden bireylerin günlük hayatlarında daha iyimser olduklarına dikkat çekildi. Araştırmada, düşük gelire sahip insanların bile tasarruf yaparak aynı memnuniyet seviyesine ulaştıkları belirtildi.

Sonuç olarak, günümüzde tasarruf etmenin zor olabileceği belirtilse de, her 10 kişiden 6'sının para biriktirme alışkanlığına sahip olduğu ve bu alışkanlığın yaygın olduğu vurgulandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN