• Haberler
  • Genel
  • Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: 1 asker şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü PKK'nın taciz atışı nedeniyle bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yapılan açıklamada, PKK’lı teröristler tarafından yapılan taciz atışı sonucunda yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu duyuruldu.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de yayımladığı mesajda, Alan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve Türk milletine başsağlığı ve sabır diledi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: 1 asker şehit oldu

CENAZESİ UĞURLANDI

Valilikten alınan bilgiye göre, 23. Piyade Tümen Komutanlığı’ndaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber: 1 asker şehit oldu

Dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü.

Şehit Alan’ın cenazesi hava yoluyla Elazığ’a uğurlandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen törene, Vali Birol Ekici, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Dönel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Vali Yardımcısı Muhammet Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme