• Haberler
  • Ekonomi
  • Piyasanın Güvenli Limanı da Sarsıldı! Altın Fiyatları Olumsuz Haberlerle Sert Dalgalandı!

Piyasanın Güvenli Limanı da Sarsıldı! Altın Fiyatları Olumsuz Haberlerle Sert Dalgalandı!

Altın, küresel bazdaki hisse senedi satışları ve Orta Doğu'daki gerginliğin etkisiyle sert bir düşüş yaşamasının ardından kayıplarını geri alarak dalgalı bir seyir izliyor.

ABD'de ekonomik yavaşlamanın derinleşmesiyle ilgili artan endişeler hisse senedi piyasalarını vurdu ve yatırımcılar Fed'in faiz indirimlerinde geride kaldığından endişeli.

Geçtiğimiz hafta rekor seviyeye yakın yükselen spot altın, başlangıçta yüzde 1'den fazla düştükten sonra toparlanarak ons ​​başına 2.429 dolara yakın bir seviyede işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.600 TL seviyesinde.

Öte yandan piyasalarda İsrail ile İran arasındaki gerginliğin geniş ve doğrudan bir çatışmaya dönüşebileceği endişesi hakim olurken, İsrail, İran’dan gelebilecek olası bir saldırıya hazırlanıyor.

Altın, merkez bankalarının alımları, Asyalı tüketiciler ve son aylarda Fed'in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığı beklentileriyle kazançları desteklenen bu yılın en iyi performans gösteren başlıca emtialarından biri oldu.

Analistler, bugün yurt dışında Avrupa ve ABD'de açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Sentix yatırımcı güven endeksinin takip edilecek.

Bakmadan Geçme