• Haberler
  • Genel
  • PTT'den HGS Kullanıcılarına Müjde: Plaka Güncelleme ve Sıfırlama Artık e-Devlet'te!

PTT'den HGS Kullanıcılarına Müjde: Plaka Güncelleme ve Sıfırlama Artık e-Devlet'te!

PTT AŞ, e-Devlet Kapısı üzerinden HGS kullanıcılarına yeni bir kolaylık sundu. Artık gerçek veya tüzel kişiler, HGS plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurularını hızlı ve pratik bir şekilde e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

PTT AŞ, e-Devlet Kapısı üzerinden HGS kullanıcılarına yönelik yeni hizmetler sunmaya başladı. Artık gerçek veya tüzel kişi olarak plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvuruları yapılabilecek.

e-Devlet Kapısı Üzerindeki PTT Hizmetleri

e-Devlet Kapısı'nda "PTTBank", "e-Apostil", "Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS)", "Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)", "Filateli, Kişisel Pul", "PTT Kargo", "Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)" ve "Telgraf" gibi birçok hizmet sunuluyor. PTTBank hizmetleri arasında MTV ödemesi, yakıt gaz sistemi sorgulama, kullanıcı işlemleri, araç kilometre sorgulama, su-telefon (GSM)-doğalgaz-elektrik ödemeleri, HGS ve havale işlemleri yer alıyor.

HGS Alanında Sunulan Hizmetler

HGS hizmetleri kapsamında, bakiye yükleme, iptal başvurusu, geçiş bilgileri sorgulama, ihlalli geçiş bilgileri sorgulama ve hesap bilgileri sorgulama gibi işlemler e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Yeni Başvurular Mümkün

Temmuz 2024 itibarıyla HGS kullanıcıları artık e-Devlet üzerinden gerçek veya tüzel kişi olarak plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabiliyor. Bu yeni hizmet, kullanıcıların işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Diğer e-Devlet Hizmetleri

e-Devlet Kapısı'nda ayrıca kayıtlı gönderi takibi, posta kodu sorgulaması, talep-öneri-şikayet başvurusu ve takibi, PTT KEP hesabı online başvuru, kurum ödemeleri sorgulama ve hesaba aktarma, en yakın PTT iş yerini sorgulama, elektronik belge yönetim sistemi (EBYS) evrak doğrulama ve bireysel ön kabul başvurusu gibi hizmetler de sunulmaya devam ediyor. Bu hizmetler, vatandaşların PTT ile ilgili işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme