Raporlu İlaç Kullananlar Hastaneye Gitmeden de İlaçlarını Alabilecekler! İşte Raporlu İlaçlar İçin Yapılan Düzenleme

Raporlu ilaç kullanan hastalar, hastaneye gitmeden de ilaçlarını alabilecekler. Bu yenilik, hastaların hayatını kolaylaştırmayı ve zaman tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık Bakanlığı, hastane yoğunluğunu azaltmak ve hastaların ilaç teminini kolaylaştırmak için yeni bir düzenleme getiriyor. Buna göre, raporlu olarak düzenli ilaç kullanan hastalar, artık ilaçlarını aile hekimlerinden de reçete ettirebilecek.

Yeni Düzenlemenin Detayları:

  1. Aile Hekimlerine Yetki: Aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi verilecek.
  2. Reçete Süresi: Raporlu ilaçlar artık 1 yıl süreyle yazılabilecek. Hastalar her 3 ayda bir ilaçlarını sadece eczaneden temin edebilecek.
  3. İlk Aşama: İlk etapta kronik rahatsızlıkları olan diyabet, hepatit B ve kalp hastaları bu uygulamadan faydalanacak.

Sağlık Bakanlığı'nın Açıklaması:

Bakanlık yetkilileri, bu düzenlemenin sağlık hizmetlerinin daha verimli işlemesini sağlayacağını ve hastaların hayatını kolaylaştıracağını belirtti.

İlk Etapta Hangi Hastalar Yararlanacak?

Aile hekimleri, ilk aşamada kronik rahatsızlıkları olan hastalar için raporlu ilaçları yazabilecek. Diyabet, hepatit B ve kalp hastaları başta olmak üzere düzenli olarak ilaç kullanması gereken hastalar bu uygulamadan faydalanabilecek. İlerleyen dönemde ise raporlu ilaç yazılabilecek hastalıkların ve ilaçların sayısının artırılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN