Roboski Ailelerinin BM Başvurusu: Hükümet İlk Kez Savunma Yapacak

Roboski ailelerinin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi'ne yaptığı başvuru kabul edildi. Hükümetin, yaşam hakkı ve kötü muamele yasağı ihlali iddialarına karşı savunma yapması istendi. Avukat Kerem Altıparmak, bu gelişmenin Türkiye'nin adalet arayışında önemli bir adım olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

 

Avukat Kerem Altıparmak'ın aktardığına göre, Roboski ailelerinin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi'ne yaptığı başvuru kabul edildi ve hükümetin kabul edilebilirlik ve esasa ilişkin görüşlerini bildirmesi istendi. Bu başvuru, yaşam hakkının ve kötü muamele yasağının ihlal edildiği iddiasını taşıyor.

Altıparmak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi, Roboski aileleri tarafından yapılan başvuruda kabul edilebilirlik ve esasa ilişkin görüşlerinin alınması için başvuruyu hükümete bildirdi. Bu nedenle, ilk kez bir uluslararası mekanizma önünde hükümet esasa ilişkin savunma yapacak" dedi.

Hükümetin savunmasını sunmak için 6 ay süresi bulunuyor. Daha sonra başvurucular, hükümetin görüşlerine karşı cevaplarını verecek ve ihlal bulunması durumunda taleplerini bildirecekler. Altıparmak, bu davanın Türkiye'nin adalet ve hakikat arayışında önemli bir sembol olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN