• Haberler
  • Dünya
  • Rusya – Ukrayna savaşının acı bilançosu açıklandı!

Rusya – Ukrayna savaşının acı bilançosu açıklandı!

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi 3. gününde devam ediyor. Başkent Kiev'de sabah saatlerinde patlamalar duyuldu, ardından saldırılar yoğunlaştı. 11.30 Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın saldırılarında 3'ü çocuk 198 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 3. gününde de şiddetli saldırılarla devam ediyor. Başkent Kiev gece boyu bombalanırken, orduya destek olmak isteyen halk da sokağa indi. Ülkenin dört bir yanında direniş sürerken Ukrayna Sağlık Bakanlığı acı bilançoyu açıkladı. Saldırılarda 3'ü çocuk 198 kişi öldürüldü, 1115 kişi ise yaralandı.

Rusya'nın Ukrayna harekatı üçüncü gününde devam ederken, başkent Kiev'de gece boyunca patlama sesleri yükseldi. Sivillerin olduğu binalar füzelerle vuruldu, kent genelinde zaman zaman sirenler çaldı. Vatandaşların bir kısmı metro istasyonlarına sığınırken bir kısmı ise sokağa inip Ukrayna ordusuyla birlikte Ruslara karşı mücadele etti.

Gelişmeler üzerine Kiev'de bugün yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak saatleri 17.00-08.00 olarak belirlendi. Kiev Belediye Başkanı, "Yasağa uymayanlar düşman sayılacak." dedi.

Sabahın erken saatlerinde Ukrayna İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Şehrimizin sokaklarında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sakin olun ve kapılarınızı açmayın, en yakındaki sığınaklara geçin" denildi. Yapılan açıklamada şu ana kadar 3 bin 500 Rus askerinin öldürüldüğü, 200 Rus askerinin de esir alındığı belirtildi. Ayrıca Ruslara ait 14 uçak, 18 helikopter ve 102 tankın imha edildiği aktarıldı.

Son Dakika: Rusya vuruyor, Ukrayna direniyor! Savaşın 3. gününde bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın saldırılarında 3'ü çocuk 198 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralanan kişi sayısı ise 33'ü çocuk 1115 kişi olarak aktarıldı.

Son Dakika: Rusya vuruyor, Ukrayna direniyor! Savaşın 3. gününde bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadovyi ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde 3 helikopterde bulunan 60 Rus askerinin Brody bölgesine indirme gerçekleştirdiğini belirtti. Durumun kontrol altında olduğunu kaydeden Sadovyi, Rus askerlerinin püskürtüldüğünü söyledi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak da 3 bin 500'den fazla Rus askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Rus ordusunun kayıplarının arttığına işaret edilen açıklamada, "Rus birliklerinin tahmini kayıpları, 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank, 536 zırhlı araç, 15 topçu ve 'Buk' füze sistemi." ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak, ülkesindeki durumla ilgili yaptığı açıklamada, Herson, Mikolayev, Odesa ve Mariopol kentlerinde çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile polisin ülkedeki durumu kontrol altında tuttuğuna dikkati çeken Podolyak, "Kiev ve Kiev bölgesindeki durumun da kontrol altında" olduğunu vurguladı. Podolyak, "Sabah itibarıyla 3 bin 500'den fazla Rus asker öldürüldü ve 200'ü esir alındı." ifadesini kullandı.

Son Dakika: Rusya vuruyor, Ukrayna direniyor! Savaşın 3. gününde bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, son yaptığı açıklamada gecenin zor geçeceğini ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Zelenski, Kiev başta olmak üzere pek çok şehrin saldırı altında olduğunu kaydedip Rusya'nın tüm gücüyle Ukrayna'nın mukavemetini kırmaya çalışacağını ifade etti. Kendilerini neyin beklediğini bildiklerini söyleyen Zelenski, "Bu gece dayanmalıyız. Ukrayna'nın kaderi tam şu anda belirleniyor. Silahlarımızı bırakmıyoruz, buradayız." diye konuştu.

Son Dakika: Rusya vuruyor, Ukrayna direniyor! Savaşın 3. gününde bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Kreşlerin, yetimhanenin ve sivil altyapının vurulmasının izah edilemez olduğunu vurgulayan Zelenski, "Kreşteki Ukraynalı çocuklara karşı bu savaş nedir? Onlar kim? Onlar da mı Neonaziler?" diye sordu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, sabaha karşı Rus hava indirme birliklerini taşıyan bir uçağın vurulduğunu duyurdu. Ayrıca Hava Kuvvetlerinin Facebook hesabından yaptığı açıklamada, gece yarısı civarlarında Donbas bölgesinde S-300 hava savunma füze sistemi ile 1 Rus helikopteri ve 1 Su-25 savaş uçağının vurulduğunu duyurdu.

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!