Sağlık Bakanı: Bir hafta, 10 gün içerisinde pik noktasına ulaşabiliriz

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Filyasyon çalışmalarını ilk vakadan beri uyguladıklarını belirten Koca, “Filyasyon oranımız yüzde 97,5’a ulaştı. Elektronik olarak takip ediliyor” dedi.

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bakan Koca, “Sokağa çıkma yasaklarından önce vakaların yüzde 35’i 65 yaştan büyüktü, şimdi bu yüzde 18’e düştü. Evde kalmanın çok kolay olmadığını biliyor ama sonucunu görüyoruz” diye konuştu.

Önümüzdeki bir hafta 10 gün içerisinde pik noktasına ulaşabileceklerini ifade eden Koca, “Dünyadaki örneklere baktığımızda 2 haftalık bir plato dönemi olacağını ve ardından da 2-3 hafta içerisinde düşeceğini biliyoruz” dedi.

Kimlerin Covid-19 pozitif kabul edildiği hakkında da konuşan Koca, “Semptomu ve teması varsa şüpheli görüyoruz. Tomografisinde bulgu olması zorunlu değil. Şüpheli görülen vakalardan PCR testi pozitif çıkanların Sağlık Örgütü’nün de belirlediği kodlarla bildirilmesi gerektiği açıkça söyleniyor. Şüpheli olan vakanın tanımı belli, hasta vakanın tanımı belli. Şüphelilerin de hidroksiklorokin tedavisine başlanıyor. Vatandaşımızı tedaviden mahrum etmiyoruz” diye konuştu.

‘23 Nisan tatiliyle birlikte sokağa çıkma yasağı birleştirilerek dört güne yükseltilecek mi?’ sorusuna Bakan Koca, “23 Nisan gündeme gelmedi, zannediyorum haftaya gündem olabilir. Şimdilik böyle bir karar söz konusu değil” yanıtını verdi.

Türkiye’de bugün Corona virüsü nedeniyle 126 kişi hayatını kaybetti. Toplam can kaybının bin 769 yükseldiği Türkiye, toplam vaka sayı ise 78 bin 546.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN