Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Eviz: '2021 Yılı Sağlık Çalışanları İçin Çözüm Yılı Olsun'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, 2021 yılının sağlık çalışanları adına çözüm yılı olmasını diledi.

Artı Siirt'i ziyaret eden Başkan Eviz, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"2021 yılında sağlık çalışanlarının; adaletsiz döner sermayeden ücret adaletsizliğine, aşırı iş yükünden istihdam yetersizliğine, şiddetten sözleşmelilere kadroya kadar çözüm bekleyen devasa sorunları var.

Dönem Toplu Sözleşme masasında yaptığımız itirazlarda sonuna kadar haklıydık. Bu durum bugün çok daha iyi anlaşılıyor. İmza atmayıp şerh koymamız, Hakem Kurulu’nun hayali rakamları içindi.
Masada; alın terimizin hakkını, emeğimizin karşılığını, refahtan payımızı istedik.

Buna rağmen çalışanlara yüzde 3, artı yüzde 4,36 enflasyon farkı reva görüldü. Yıllık enflasyon ise yüzde 14,6 olarak açıklandı.
Kamu işvereni 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi beklemeden, çalışanın yanında olduğunu, maaşlara ilave zam yapmak suretiyle enflasyona ezdirmeyerek göstermelidir. Ek ödemelerin adil dağıtılmasını istiyoruz. Dökülen alın terinin karşılığının istiyoruz.
Bürokrasi, yeniden düzenlenecek 3 aylık tavandan ödemede eski yanlışlardan ders çıkarmalıdır. Ancak bu durumda sağlık çalışanları rahat bir nefes almış olacaklar.

Çalışma hayatını çok yakından ilgilendiren asgari ücret net 2.825,90 TL olarak açıklandı. Hayırlı olsun. Ancak bu rakamlar üzerinden sağlık çalışanlarının ücretlerine baktığımızda hazin bir tabloyla karşılaşıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN