Sarıtaş, Siirt Üniversitesi Hakkındaki Yolsuzluk İddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısına Sordu!

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Siirt Üniversitesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin hazırladığı soru önergelerini cevaplanması üzerine soru önergesi sundu. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, hakkında yolsuzluk iddiası çıkan Siirt Üniversitesi hakkında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından cevaplandırılması üzere bir soru önergesi verdi.

Önergede,  “Siirt Üniversitesi uzun bir süredir çeşitli yolsuzluk iddiaları ile gündeme geliyor. İddialara göre; daha önce birkaç fakültenin kantini yılda ortalama 2.5 trilyon civarında kiraya veriliyordu, kiraya verilen kantinler, rektör razı edilerek İktisadi ve İdari İşler Müdürlüğü’ne bağlı ve şahıslardan oluşan şirket yöneticileri aracılığıyla kantinler işletilmeye başlandı. Muhasebe iç kurul denetim raporları ortaya çıkıncaya kadar, herhangi bir sıkıntı gündeme gelmezken, 2 yıl boyunca bu durum devam etti ve incelemelerde milyonluk açık ortaya çıktı! Bu durum uzunca bir süre sonra muhasebe kayıtlarında ve iç denetim raporlarında ortaya çıktı. 4 milyonluk açığa, 2.5 milyon da normal kar eklenince 6.5 milyon açığa çıkmış oldu. Yine aynı üniversitenin İktisadi İşletmeler Fakültesi’nde üretilen deterjan satışlarından ve malzeme alımından da 1.5 milyon TL açık verildiği iddia edilmektedir. Uzunca bir süre Döner Sermaye İşletmesinden sorumlu müdürün yanlış yönlendirmeleri ve yönetimin desteğiyle hayata geçirdiği yanlış uygulamaların arkasında duran ve savunan rektör Nihat Şındak ile ilgili de Siirt kamuoyu bir izahat ve elbette inceleme beklemektedir.” Denildi.

Önergede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a cevaplanması için şu sorular yöneltildi:

1-) Siirt Üniversitesi’ndeki yolsuzluk iddialarından haberdar mısınız?
2-) Yaklaşık iki yıldır yolsuzluk iddialarının gündemde olduğu Siirt Üniversitesi’nde konuyla ilgili hangi denetimler yapılmıştır?
3-) YÖK Denetleme Kurulu, üniversitenin yapmış olduğu harcamalara ilişkin bir inceleme başlatmış mıdır?
4-) İddialarla ilgili Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve üniversite yönetimi hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır?
5-) Çok uzun bir süre yolsuzluk iddilarına sessiz kaldığı belirtilen bir rektörün hala görevde kalmasının izahı nedir? 
6-) Siirt Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren kaç kez denetim gerçekleşmiştir? Denetimlerde herhangi bir usulsüzlük, hukuksuzluk tespit edilmiş midir? Edilmişse nasıl bir yaptırım uygulanmıştır?

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Ömer Kızılkurt | 18 Nisan 2024 22:29

    Murat Erman da yolsuzluktan gitmişti, bu rektör de öyle gidecek gibi görünüyor. Kurda kuzuyu teslim ederseniz olacağı buydu. Başka müdür mü bulamadınız, adamın tipinden yolsuzluk akıyor. Her şey ortada. Nerde memleketin savcıları?

  • Rıdvan Yardım | 17 Nisan 2024 21:06

    Hırsızlar belli

BUNLARA DA BAKIN