• Haberler
  • Siyaset
  • SETA'nın AK Parti raporu: Erdoğan'ın dokunulmazlığı ortadan kalktı

SETA'nın AK Parti raporu: Erdoğan'ın dokunulmazlığı ortadan kalktı

SETA tarafından AK Parti için hazırlanan raporda, toplum psikolojisinde Erdoğan'ın dokunulmazlığının ortadan kalktığı tespitine yer verildi. Raporda, AK Parti içindeki gruplaşmaların da 'tehlikeli' olduğu ifade edildi.

AK Parti’nin düşünce kuruluşu olarak çalışan SETA, iktidar partisi AK Parti’ye bir rapor hazırladı. Vatandaşların sorunlarını saptayan ve partinin de sorunlarını ortaya koyan SETA’nın raporu geçen günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partinin önde gelenlerinin yer aldığı bir gruba sunuldu. Gazete Pencere’den Nuray Babacan, partinin son yerel seçimlerde oy kaybetmesinin ve toplumdan kopmasının nedenlerinin yer aldığı rapordaki bazı çarpıcı başlıkları köşesinde aktardı.

ADALET DUYGUSU ZEDELENDİ

Buna göre; raporun başlıkları arasında en önemli konulardan birini adalet duygusunun zedelenmesi oluşturdu. Sadece, mahkemeler ve yargı açısından değil, tüm alanlarda adalet duygusunun zedelendiğine vurgu yapan rapora göre, bürokraside, kamudaki faaliyetlerde, işe alımlarda adalet duygusu ortadan kalktı. Başarılı olanların, liyakat sahiplerinin hak ettikleri yere gelememesi, partiye yakın avantajlı gruplar yaratılmasının ciddi sakıncaları ortaya çıktı.

PARTİDEKİ GRUPLAŞMALAR TEHLİKELİ

Diğer önemli başlık, AK Parti kulislerinde de zaman zaman konuşulan parti içi gruplaşmalar, ekipleşme ve klik sorunu oldu. Partide yaşanan bu parçalı halin nedeni, herkesin diğer gruplar konusunda dedikodu üretmesi, dosya hazırlaması ve karşı tarafı kötülemek ve işlevsiz hale getirmek için çalışma yapması olarak gösterildi. Bunun, partideki motivasyonu önemli ölçüde etkilediği ifade edildi.

GELİR DENGESİ VE KRİZ

Halkın hayatını doğrudan etkileyen diğer değerlendirme de ekonomik kriz oldu. Enflasyon, hayat pahalılığı, emekli ve dar gelirlilerin durumu, gelir dağılımındaki adaletsizlik. Bunun toplum kesimlerinin partiden uzaklaşması sonucunu doğurduğu ve sonuçların yerel seçimde görüldüğü belirtildi.

ERDOĞAN ARTIK HEDEF

Babacan, söz konusu raporda “artık toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı” sonucunu verdiğini ifade ettiği yazısında, “Artık Erdoğan’ın da sonuçlardan sorumlu tutulduğu ortaya çıktı” diye yazdı.

YENİ TRANSFERLER YAPILACAK

Öte yandan Nuray Babacan, AK Parti’nin güç odağı olmaya devam ettiği izlenimi yaratmak için yeni transferler yapmaya hazırlandığını belirterek, şu kulis bilgisini yazdı:

“Partinin güç odağı olmaya devam ettiği izlenimi yaratmak için yaptığı son transferlere yenilerinin ekleneceği de konuşulanlar arasında. Yakın zamanda Saadet Partisi’nden 1, Gelecek Partisi’nden 2 ismin AK Parti’ye geçişinin yapılacağı anlatılıyor. Bazı belediye başkanlarıyla da görüşmelerin sürdüğü aktarılanlar arasında…”

Bakmadan Geçme