Sıcaklıklar yine artıyor! Uyarılar art arda geldi

Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Hafta sonu yine ülke genelinde çok sıcak geçecek. Uzmanlar çocukları, yaşlıları ve kronik rahatsızlıkları olanların dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. 

Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca, ülke genelinde çok sıcak bir hava bekleniyor. Uzmanlar, özellikle çocukları, yaşlıları ve kronik rahatsızlıkları olan kişilerin bu sıcak havalarda dikkatli olmaları ve mümkünse dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtti.
Meteorolojik tahminlere göre bu sıcak hava dalgasının bir hafta boyunca etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, özellikle Türkiye'nin güney bölgelerinde yaşayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin saat 11 ile 16 arasında dışarı çıkmaması gerektiğini vurguladı.

Siirt ilinde önümüzdeki 5 gün için beklenen hava durumu ise şu şekildedir:

23 Haziran Pazar: En düşük sıcaklık 25°C, en yüksek sıcaklık 39°C. Nem oranı en düşük %14, en yüksek %47. Rüzgar yönü güneybatı, hızı 7 km/sa.

24 Haziran Pazartesi: En düşük sıcaklık 24°C, en yüksek sıcaklık 38°C. Nem oranı en düşük %14, en yüksek %53. Rüzgar yönü batı, hızı 6 km/sa.

25 Haziran Salı: En düşük sıcaklık 25°C, en yüksek sıcaklık 39°C. Nem oranı en düşük %14, en yüksek %56. Rüzgar yönü batı, hızı 7 km/sa.

26 Haziran Çarşamba: En düşük sıcaklık 25°C, en yüksek sıcaklık 38°C. Nem oranı en düşük %13, en yüksek %58. Rüzgar yönü batı, hızı 12 km/sa.

27 Haziran Perşembe: En düşük sıcaklık 25°C, en yüksek sıcaklık 38°C. Nem oranı en düşük %15, en yüksek %46. Rüzgar yönü kuzeybatı, hızı 10 km/sa.

Geçmiş yıllardaki ortalamalar dikkate alındığında, bu sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir. Geçmiş yıllarda aynı tarihlerde Siirt'te kaydedilen en yüksek sıcaklıklar genellikle 38°C civarındayken, bu yıl bu değerlerin üstüne çıkılması bekleniyor. Bu durum, özellikle hassas gruplar için ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Bu nedenle, uzmanların uyarılarına dikkat edilmesi önem arz ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN