Siirt 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Sönük Geçti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in tanıtımına destek sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 3. düzenlenen Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali sönük geçti.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen kısa film festivali beklenenin aksine sönük geçerek şehrin tanıtımında yeteri rolü üstlenemedi.

İlki düzenlenen film festivalinde Hülya Koçyiğit, Bulut Aras gibi yıldızların geçidine sahne olan 1. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivalinden sonra bu yıl kente bir ünlü bile getirilmemesi tepkiye neden oldu.

Şehrin tanıtımı ve kalkınması amacıyla düzenlenen festival bekleneni verememesinin ardından, vatandaşlar sönük geçen festivale verilen onca masraf ve harcamaların eğitime harcanmasının daha faydalı olacağını kaydetti.

Kentte tablet bulamayan onca öğrenci varken, pandemi sürecinde böyle bir etkinlik yapılması yerine eğitime destek vermenin daha sağlıklı olacağını belirten vatandaşlar, yetkililerden bu konuda da destek bekliyor.

Finalinin Eruh ilçesinde yapıldığı festivale Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Siirt bürokrasisi ve ödül alan yönetmenler dışında kimse katılmadı. Ayrıca ödül alan bir yönetmenin bile pandemi nedeniyle törene katılmadığı belirtildi.

Artı Siirt olarak, bu tür etkinliklerin dolu dolu yapılması halinde kente oldukça yarar sağlayacağını belirtiyor, fakat pandemi sürecinde Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinin bile "on-line" sistemle izleyicilerle buluştuğu ülkemizde bu tür etkinliklerin internet ortamında yapılması daha sağlıklı olacağını kaydediyoruz.

Ekonomik sıkıntı yaşayan ilimizde tablet bulamayan öğrenci sayısının oldukça fazla olduğunu baz alırsak, bu tür etkinliklere harcanacak masrafın eğitime harcanmasının daha yerinde olacağını öneriyor yine de festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Haber: Akif Özalp

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN