• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt AK Parti'de Belediye Başkan Adayları Konuşulmaya Başlandı! İşte En Çok Öne Çıkan İsim...

Siirt AK Parti'de Belediye Başkan Adayları Konuşulmaya Başlandı! İşte En Çok Öne Çıkan İsim...

2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde, Siirt'te AK Parti'den hangi ismin aday olarak gösterileceği merak konusu oldu.

2019 yerel seçimlerinde HDP'ye 1616 oyla seçimi kaybeden AK Parti, Siirt'te daha güçlü bir aday çıkararak, belediye seçimlerini kazanmak istiyor.

Daha önce yerel seçimlerle ilgili konuşan Erdoğan, "Seçim işleri başkanlığımız altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Şahsım başta olmak üzere bütün MYK üyelerim, MKYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak" ifadesinde bulunmuştu. 

Siirt'te 4 yıldır AK Parti Siirt İl Başkanlığı görevini yürüten Ekrem Olğaç'ın belediye başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor. 

Kulislerden edinilen bilgilere göre, Ekrem Olğaç'ın partililer tarafından ideal aday olarak gösteriliyor. AK Parti genel merkezi, Siirt özelinde yerli, Siirt'i bilen, halk ile sürekli irtibatta olan ve aktif siyasette yer alan ismi belediye başkan adayı olarak gösteriyor.

Aday Ne Zaman Açıklanır?

AK Parti'nin Siirt Belediye Başkan adayını Ekim ayında açıklaması bekleniyor. Adayın açıklanmasına günler kala siz AK Parti'den hangi ismin aday gösterilmesini istiyorsunuz. Görmek istediğiniz ismi yorumda belirtebilirsiniz.

2019 Siirt Yerel Seçim Sonuçları:

  • Katılım oranı: %82,79
  • Kullanılan oy: 72.680
  • Geçerli oy: 68.705
  • Toplam seçmen: 87.793
Yorumlar 1
Can Kızılay 31 Ağustos 2023 16:58

Ekrem Olgaç başkanımızı aday olarak görmek istiyoruz

Bakmadan Geçme