Siirt Baro Başkanı Alptekin'den, Ankara 2 Nolu Baro'nun Açıklamasına Sert Tepki

Siirt Baro Başkanı Muhammed Alptekin, Ankara 2 Nolu Barosu'nun Diyarbakır Barosu'ndaki avukatlık yemin törenine ilişkin yaptığı açıklamalara sert bir şekilde karşılık verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ankara 2 Nolu Barosu, sosyal medya hesaplarından Diyarbakır Barosu'nda düzenlenen bir avukatlık yemin töreninde bir avukatın Kürtçe yemin etmesini eleştirmişti.

Ankara 2 Nolu Baro, “Türkiye Devleti,ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.Dili Türkçedir.” açıklamasını yapmıştı.
Bu açıklamalara tepki gösteren Siirt Baro Başkanı Alptekin, sosyal medya hesabından bir yanıt paylaştı.

Siirt Baro Başkanı Alptekin'den, Ankara 2 Nolu Baro'nun Açıklamasına Sert Tepki

Alptekin, Ankara 2 Nolu Barosu’nun açıklamasını alıntılayarak, “Ülkeyi ve milleti bölen 'Başka dil' diyerek Kürtçe demekten imtina eden zihniyettir” şeklinde ifade etti.

Ayrıca Alptekin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen yüzlerce ihlal kararına atıfta bulunarak, “Anayasa ve kanun hassasiyetlerinizi bilen ve manipülasyonlarınıza şahit olan biri olarak yine şaşırtmadınız” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Ne olmuştu?

Ankara 2 Nolu Baro başkanlığı, Diyarbakır Barosunda düzenlenen avukatlık yemin töreninde bir avukatın Kürtçe yemin etmesinin ardından, “Türkiye Devleti,ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.Dili Türkçedir.”  başlıklı açıklama yayınlamıştı.


 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Yetkin gözcü | 02 Eylül 2024 16:16

    Bende sizi kınıyorum ben dillere karşı değilim ama bu durum kanunen değiştirilirse olur. Böyle herkes kafasina göre yaparsa olmaz ayrıca bu avukat arkadaşta nedense demeçleri hep Kürt dili. Kürt insanı vs gibi. Durumlarda oluyor bu tarafsız bir durum değil kahrolsun fasistlik her kimden kime karşı yapiliyorsa

  • Cewad girdarî | 31 Ağustos 2024 10:07

    Ankara 2 nolu baro başkanlığının tutumunu kınıyorum. çünkü milyonlarca insanın dilini görmezden gelemez.SG61

BUNLARA DA BAKIN