• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Barosu'ndan Narin Güran İçin Kararlı Mesaj: Failler Cezalandırılacak!

Siirt Barosu'ndan Narin Güran İçin Kararlı Mesaj: Failler Cezalandırılacak!

Siirt Barosu, 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasının ardından cansız bedenine ulaşılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, faillerin adalet önünde hak ettikleri cezayı almaları için sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Siirt Barosu, 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından bir açıklama yaptı.

Baro, faillerin adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Açıklamada, "Siirt Barosu olarak faillerin adalet önünde hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." denildi.

Siirt Barosu'ndan Narin Güran İçin Kararlı Mesaj: Failler Cezalandırılacak!

Ne Olmuştu?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Kur'an kursuna giden Narin, eve dönmeyince ailesi kendi çabaları ile bölgede arama yaptı. Köylülerle yapılan aramalardan sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20:00'de jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. de gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Yapılan incelemede ısırık izinin Narin’e ait olmadığı tespit edilince E.G. serbest bırakıldı.

Anne Yüksel Güran da cumartesi günü gözaltına alınmıştı.

Baba Güran ise kardeşi S.G. ve eşinin gözaltına alınmadığını, sadece ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğünü söylemişti.

Küçük Narin'in Cansız Bedeni Bulundu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gündür aranan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Pazar günü sabah saatlerinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, Narin'in cansız bedeninin Jandarma Arama Kurtama (JAK) ekipleri tarafından bulunduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, "Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun", ifadelerini kullandı.

Narin'in kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı ve Narin'in amcası olan S.G., çıkarıldığı Nöbetçi mahkeme tarafından "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından geçen hafta tutuklandı.

Bakmadan Geçme