Siirt Belediye İş Sendika Başkanı Akınay'dan Çarpıcı Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay Artı Siirt Haber Ajansına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akınay, yeni asgari ücreti belirlemek için hükümet ve işçi sendikalarının, işçiyi benimseyecek ve düşünecek bir karar almaları gerektiğini dile getirdi.

Görüşmelerin işçileri sevindirecek bir kararın alınacağına dair bir beklentilerinin olmadığını vurgulayan Akınay, “Biz yeni pazarlığı yapılacak olan asgari ücret milyonları ilgilendiriyor. Bugün alım gücünün düştüğü, Enflasyonun yüzde 15’lerde seyrettiği bir ortamda yapılacak olan görüşmeden çok umutlu değiliz. Neden, çünkü emek hareketi bölünmüş durumda. Emek hareketi siyasi egemenliğinden çıkmadan bu insanları mutlu etme şansı yok.” şeklinde konuştu.

İşçi ve emek konfederasyonlarına çağrıda bulunan Akınay, “Buradan çağrıda bulunuyorum emek hareketine ve iş konfederasyonuna. Birinin egemenliğinden çıkarak, kendi görevlerini yapmak durumunda olmalılar. Yani siyasetin egemenliğinden çıkmalıdır bunu başarırlarsa o zaman gerçek yaşam endeksini TÜİK’in yaşam endeksi ile o zaman asgari ücrette hedefe ulaşırlar.“ ifadelerini kullandı.

“Asgari Ücret En Az 3000 lira Olmalı”

Asgari ücretin en az 3000 lira olmalı diyen Akınay, “Asgari ücrete baktığımızda bugün net olarak 3 bin liranın üzerinde olması lazım. Türk İş’in pazarlık esnasında tüm kitlesini harekete geçirmesi gerekiyor ve büyük yankı yaratması gerekiyor. Söylediğimiz rakamın altında verilecek bir karar sefaletin devamı olacağı kanaatindeyim.“ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN