Siirt Belediyesi 2021 Yılında 1560 Sokak Hayvanını Tedavi Etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara


Siirt Belediyesi, il merkezinde yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz veteriner kliniği hizmeti verirken, hayvanların barınması ve tedavisinin yanı sıra, sahiplendirerek yeni sıcak yuvalarına kavuşmalarını da sağlıyor.
Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 2021 yılı itibariyle yaklaşık 1560 hayvanın aşılama ve tedavi işlemleri gerçekleştirilerek 150 hayvan (köpek) kısırlaştırılma işlemi yapıldı. Ayrıca 55 hayvana (kedi, köpek) sahiplendirme işlemi yapılarak sıcak yuvaya kavuşturuldu.
Sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi ile ilgili, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve hayvanların korunmasına dair yönetmelik çerçevesinde işlemler yapılırken, müdürlüğe vatandaşlarca 3350 adet şikayet iletildi, merkezde ve Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi hayvan hastanesinde 2021 yılı içerisinde 1560 hayvana tedavi ve bakım hizmeti verildi.
Merkezde yasaklı ırklardan dogo, argentino cinsi 15 köpeğin ekipler tarafından yapılan kontrollerde tespit edildiği ve muhafaza altına alındığı öğrenildi.
İlimizde sokak hayvanlarının besleme ve koruma faaliyetleri kapsamında besleme odakları ve kulübeler yerleştirildiği, besleme amacıyla bu noktalara 7 bin kilo mama bırakıldığı belirtilirken, rutin olarak kontrol ve denetimleri de yapılıyor.
Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren hayvan pazarında 2021 yılı içerisinde kurban bayramı dolayısıyla ve hayvan satış amacıyla 10 gün boyunca 24 saat açık bulundurulduğu ve hayvan satıcılarının rahat bir ortamda satış gerçekleştirmelerinin sağlandığı belirtildi.
2021 yılında hayvan pazarında haftanın beş günü hizmet verilirken, pazara giren hayvan sayısının 67.000 olarak tespit edildiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN