• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden Kaldırım İşgali Denetimleri

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden Kaldırım İşgali Denetimleri

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde denetimlerini haftanın her günü aralıksız olarak sürdürüyor. Bu denetimler, özellikle iş yerleri tarafından kullanım alanı olan kaldırımların işgal edilmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda yayaların geçişini engelleyen tezgah sahiplerine yasal işlemlerin uygulanacağı konusunda hatırlatmalarda bulunuyor. Siirt’in farklı bölgelerinde gerçekleştirilen denetimlerde, iş yeri sahipleri uyarılarak, vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri ve alışverişlerini daha iyi şartlarda gerçekleştirebilmeleri için kurallara uyulması gerektiği vurgulanıyor.

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden Kaldırım İşgali Denetimleri

Cadde ve sokaklar ile kaldırımlar üzerine gelişigüzel konulan malzemeler, hem kötü bir görüntü oluşturmakta hem de vatandaşların kaldırımları kullanırken zorlanmalarına neden olmaktadır. İş yeri sahiplerine yapılan ilk sözlü uyarıların ardından, kurallara uymayanlar hakkında gerekli işlemler yapılacağı belirtiliyor. Seyyar satıcılar ve esnaflar üzerindeki rutin denetimler devam edecek olup, kaldırım işgaline karşı kesin çözümler uygulanmaya devam edilecektir.

Yorumlar 1
Duyarlı 07 Ağustos 2024 15:55

Kaldırımları işgal ederek yayanın hakkını ihlal eden esnaftan alış veriş yapmıyorum. Belediye zabıtalarını tebrik ediyorum. Uyarılara uymayanlara cezalar verilmelidir. İnşallah bütün çarşıda uygulanır. Esnafımız kurallara uyarsa kamu hizmetlerine katkıda bulundukları gibi yayaların hakkını ihlalden kurtulurlar. Kısacası zabıtaları tebrik ediyorum.

Bakmadan Geçme