• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt, En Erken İftar Açan İller Arasında 8. Sırada! En Erken Hangi İl İftar Yapıyor Belli Oldu

Siirt, En Erken İftar Açan İller Arasında 8. Sırada! En Erken Hangi İl İftar Yapıyor Belli Oldu

Ramazan ayında iftar vakitleri, Türkiye'nin farklı bölgelerinde güneşin batma saatine göre değişiklik gösteriyor. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, güneşin erken batması nedeniyle iftar saatleri batıya göre daha önce gerçekleşiyor.

Bu yıl, Türkiye genelinde en erken oruç açan il Iğdır olurken, onu Hakkari, Van, Şırnak, Ağrı, Kars ve Bitlis takip etti. Siirt ise 8. sırada yer alarak, erken iftar yapan iller arasında kendine yer buldu.

Siirt'teki oruç süresi 2025 Ramazan ayında yaklaşık 12 saat 55 dakika olacak. Türkiye genelinde en kısa oruç süresi Hatay'da, en uzun oruç süresi ise Sinop'ta tutulacak.

Ramazan boyunca iftar saatleri gün geçtikçe değişirken, Siirtliler bu yıl erken iftar yapmanın avantajını yaşayacak.

Türkiye'de ramazan ayının ilk gününde oruç en erken 18.35'te Iğdır ve Hakkari'de, en son ise 19.46'da Çanakkale ve Edirne'de açılacak. En uzun oruç 15 saat 56 dakikayla Sinop'ta tutulacak.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!