Siirt Fıstığı İşleme Tesisi Yetkilileri Devleti Zarara Uğrattı Mı?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Fıstık İşleme Tesisi yetkililerinin, kilosunu 60 liraya alıp 85 liraya sattığı iddia edilen fıstıktan neden, nasıl zarar ettiğini kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklamasını talep ediyoruz.

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 bin metrekare alanda kurulan ve dünyanın en büyük fıstık işleme tesislerinden olan Siirt Fıstık İşleme Tesisinin, devleti yaklaşık 3.5 milyon lira zarara uğrattığı iddia edilirken, tesis yetkililerinin bu konudaki suskunluğu sürüyor.

“Tesise Fıstık Alımı İçin Büyük Pay Neden Tek Bir Firmaya Verildi?”

Bir firmaya avans verilip alınan fıstıklardan kar edilmesine rağmen tesis nasıl zarara uğradı? Olanların ardından başlatılan denetleme dönemin yetkilileri tarafından neden üstü örtüldü?

Tesiste alınması gereken fıstıkların büyük payını neden tek bir firma yapıyor da kentteki tüm fıstık üreticileriyle iş birliği yapılmıyor?

Ayrıca, tesiste personel fazlalığı nedeniyle 6 personelin işine son verildiği halde hemen ardından 10’u aşkın personelin nasıl işe başladığı da merak konusu.

Artı Siirt olarak, devletimizi tuhaf bir şekilde yaklaşık 3.5 milyon zarara uğratan yetkililerin bu konulara ilişkin açıklama yapmasını öneriyor, yine bu konulara ilişkin yapılan denetlemenin acilen yeniden başlatılması gerektiğini kaydediyoruz.

Artı Siirt’e konuşan tesis yetkililerinden Erol Avcı ise şu açıklamada bulundu:

“3 yıldır aktif olarak açılan fıstık işletme tesisi tam olarak 2020 yılında faaliyet vermeye başladı. Testlerinin ve denemelerimiz için işletme giderlerimiz olmuştur. Bu zarar söylentileri de spekülatif . Çarşamba veya Perşembe günü geniş çaplı bir toplantımız olacak ve gerekli detaylı bilgiyi sunacağız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN