Siirt İl Jandarma Komutanı Erdoğan'ın İmzasıyla Değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararı ile Siirt İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na atandı. Yerine, İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen, Siirt İl Jandarma Komutanı olarak görevlendirildi.

Siirt'e atanan Tuğgeneral Uğur Özmen’in Özgeçmişi:

1970 yılında Ordu’nun Mesudiye ilçesinde doğan Tuğgeneral Uğur Özmen, 1991 yılında Kara Harp Okulu’ndan Jandarma Subayı olarak mezun oldu. Askeri kariyerinde Piyade Okulu, Jandarma Komando Okulu ve Jandarma Subay Sınıf Okulu gibi prestijli eğitimlerden geçti. 2008 yılına kadar Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu.

2019 yılında Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'na atandıktan sonra, 2022 yılında Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı’nda Tuğgeneralliğe terfi etti ve ardından İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na atandı. Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı ve çeşitli doktora dersleri alan Özmen, İngilizce, Almanca ve Fransızca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme