Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 4 Şube Müdürü Görevden Alındı

Siirt'te uzun yıllardır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmet yapan, görevlerini başarıyla yerine getiren Şube Müdürleri Abbas Balcı, Orhan Danış, Cemalettin Akınay ve Mithat Saraçoğlu görevden alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te uzun yıllardır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hizmet yapan, görevlerini başarıyla yerine getiren Şube Müdürleri Abbas Balcı, Orhan Danış, Cemalettin Akınay ve Mithat Saraçoğlu görevden alındı.

Siirt'te uzun yıllardır görevlerini başarıyla yürüten ve şehirde tanınmış isimlerden dört kişi, beklenmedik bir şekilde görevlerinden alındı. 

Balcı, Danış, Akınay ve Saraçoğlu görevlerinden alınma kararının ardından şehir gündemine bomba gibi düştü.

Görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren ve Siirt halkı tarafından tanınan bu isimlerin neden görevden alındığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili spekülasyonlar da hızla yayılmaya başladı.

Olayın detayları merakla beklenirken, şehirdeki siyasi çevreler ve kamuoyu, bu ani değişikliğin ardında yatan sebepleri araştırmaya başladı.

Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 13

  • Cemal | 26 Haziran 2024 04:06

    Siirttinizin sorunları siirt kadar var siirttimize hizmet verileceğine kolay iş olan memur atamaları niye çünkü güçleri onlara yetiyor bizim sizlerden ricamiz siirtimizi kalkindirmakhizmet vermek gençleri düşünmek ama maalesef hiç kimse siirtimizin sorunları ile uğraşan yok herkes koltuk peşinde siirtimiz işte onun için kalkinamiyor siirtte 150 ailenin imara açık arsaları var hiç biri kendi arkasına ev yapma izni verilmiyor neymiş depolara yakınmış bu işleri halledeceklerine bunu şu koltuktan alayım şunu getireyim yapacaklarına siirtimizin gerçek sorunları ile ugrassinlar koltuk değiştirmek çok kolay iş çünkü memurun eli kolu bağlı bede bundan siyasilere dertlesiyorum sizlerden ricam siirttimizi kalkindiryalim

  • Xxxx | 26 Haziran 2024 00:54

    Sınıf mevcutları 50 kişi Okullarda krallıklar kurulmuş. İkamet e göre değil nakite göre öğrenci alınıyor. Gelip bir Mehmetçik ilkokuluna baksınlar sınıf mevcutları kaç kişi bu çocuklarin kim hakkına giriyorsa. Allah hesabını sorar. Koçer kafasından. Hisbirsey olmaz. Gerçek eğitimciler gelsin. Bu şahısları tanimiyorum ama hic bir gelişim olmadı.

  • Doğrusu o | 25 Haziran 2024 21:36

    Milletle iç içe olmayan ve bezi okullarda okul müdürleri denetilemiyorsa elbette sıkıntı ortada bırakan kişi veya kişiler bunun hesabını vermelidir. Milletin iradesi herkesten örtündür bu iradeye saygı göstermiyeceksen boşuna makam işgal edilmemelidir.

  • Can | 25 Haziran 2024 20:28

    Bak Cihan kardeşim, benim mesajımdaki temel nokta haber sitesinin belli ki ısmarlama olarak yaptığı habere ilişkin eleştiriydi. Bununla birlikte sitemimin bir diğer boyutu da; “bu isimler Siirt’teki eğitim faaliyetlerinin kalitesini ileri götürecek hangi çalışmaları yapmış olabilirler ki ilgili haber sitesi bu denli canhıraş bir savunmanın içerisine girmiş olsun” düşüncesiydi. Senin yazdığın eleştirilen bazılarına katıldığımı belirtmeliyim ama saydığın eleştirilerin çoğunun yönetimsel boşluklardan, ilgisizlikten, eğitimin kalitesine önem vermeyen, niceliği niteliğe yeğeleyen yönetim zihniyetinden kaynaklandığını da söylemeliyim. Görev süresi uzatılmayan isimler arasında neredeyse benim öğrencilik yıllarımdan kalma yöneticiler var ve ne yazık ki benim eğitim gördüğüm okulların fiziki niteliği aradan geçen 20 yılı aşkım bir sürede geriye giderken bu isimler o koltuklarda sadece kişisel ikballerini gerçekleştirmek için oturmaktan başka birşey yapmadılar. Bugün eski milli eğitim müdürlüğünün hemen yanı başındaki Atatürk İlkokulunun (bir zamanlar siirtin en prestijli iki okulundan biriydi) hali içler acısı. Tuvaletleri kokuyor, koridorları kirli, sınıflar bakımsız, okul yönetimi ilgisi, okula giren öğrenciler ilk olarak hizmetli ve akademik personelin sigara dumanlarını solumak zorunda kalıyor. Görev süresi uzatılmayan bu zatı muhteremlerin aklına yanıbaşlarındaki bu okulu bir defa bile denetleme düşüncesi gelmiyor. Bu sadece tek bir örnek. Bu durumda onlarca okul var Siirt’te. Burada yazabileceğim satır dolusu eksiklik var ve bu 4 isim işlerini iyi yapmadıkları için değil görev süreleri dolduğu için koltuklarından kalkmak zorunda kalıyorlar. Gelelim herkesin görev alanı farklı mevzusuna; elbette her şube müdürünün bir görev tanımı vardır ve önceliği bu görevindeki sorumluluklarını yerine getirmektir ancak odasının penceresinden gördüğü düzensizlikten rahatsız olmayan onu düzeltmek için çaba göstermeyen bir anlayış hiç bir sorumluluğu yerine getiremez.

  • Ömer | 25 Haziran 2024 16:18

    Öncelikle müdürlerimize eski görev yerlerinde başarılar dilerim. Ülkemizin tasarruf tedbirleri konusundaki çabaları noktasında bütün görevlendirmelerin iptal edilmesi çok doğru olacaktır. Yeterli miktarda şube müdürü varken görevlendirmelerin iptal edilmiş olmasını takdir ettim. Sayın Valimizi her konuda takdir ettiğimiz gibi görevlendirmelere karşı olan tavrını da kutluyorum. İl milli eğitimde 50 ye yakın öğretmenin de görev yerlerine gönderilmesi tasarruf tedbirleri kapsamında çok sağlıklı olacaktır. Rabbim devletimizi korusun.

  • SS56 | 25 Haziran 2024 15:47

    HER YERDE FAZLA SAYIDA GÖREVLENDİRME VAR. HABERİ DOĞRU YAZIN. GÖREVDEN ALINMA YOK. GÖREV SÜRESİ UZATILMADI.

  • Coşkun Ay | 25 Haziran 2024 14:50

    "değişikliğin ardında yatan sebepleri" tek kelime ile şudur. Araplar tasfiye ediliyor. Bakın göreceksiniz sıra diğer kurumlara gelecek.

  • siirt :) | 25 Haziran 2024 13:48

    bu kadar yeter artık uzaklaşın bian önce- maaşı al yan gel yat oh ne rahat vatanı seviyorum ayaklarını geçin ne olduysa vatanı sevenler yapıyor zaten - umarım liyakatli insanlar işbaşına gelir.

  • Ali | 25 Haziran 2024 12:50

    Birdefa görevden alınmadılar. Görevlendirme süreleri bitince uzatılmadı. Olgunlaşma enstitüsü müdürü Abdulrahim hoca görevden alınınca neden sesiniz çıkmadı. Cemalettin Akınay dışında diğerleri neler yapmış söyleyin de bilelim

  • cihan | 25 Haziran 2024 12:24

    can kardeşim. kurumlarda görev bolümü var ve bu arkadaşlara da belli görevler verilmiş. sorumluluk alanlarına göre değerlendirmek lazım. Memleketin eğitim durumunu da önce çocuğuna toz kondurmayan veliye, derste bananeci davranan öğretmene, öğretmenine ve anne babaya saygı nedir bilmeyen teneffüste bahçede sigarasını içen okul çıkışında da ödev çalışmak yerine manitasıyla takılan öğrenciye sorduktan sonra okul müdürleri ve milli eğitim müdürüne sormak lazım.

  • Ccggg | 25 Haziran 2024 09:45

    Bu arkadaslar eksik performanslari var ise de Devleti en çok sevenlerdir. Kurumda ve dışında Meydanı boş bulacak vatansevmeyenler çok. İste onlar sevinecektir

  • Zeki | 25 Haziran 2024 00:09

    Bu sehrin il baskani millet vekili ne is yapiyor bir il muduru bu kadar memleketin dengesiyle oynuyor

  • Can | 24 Haziran 2024 23:21

    Ismarlama haber mi yapıyorsun. Defalarca görevlerini başarıyla yerine getiren diye cümleye giriş yapmışsın. Görevlerini başarıyla yerine getirseler memlekette eğitimin durumu içler acısı olmazdı.

BUNLARA DA BAKIN