Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Okulların Açılacağı Tarihi Açıkladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılı okulların açılıp açılmaması ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Edip, okulların Bakanlığın düzenlemiş olduğu talimatlar çerçevesinde 31 Ağustos’ta açılacağını söyledi.

Okulların 18 Marttan beridir kapalı olduğunu belirten Edip, 6 ayın ardından 24 Ağustosta öğretmenler seminerinin başlayacağı ve 31 Ağustosta da okulların açılacağını ifade etti.

Çocukların ve öğretmenlerin sağlığının eğitimden daha önemli olduğunu vurgulayan Edip, gereken bütün hijyen ve sağlık tedbirlerinin alındıktan sonra okulların açılacağını belirtti.

“Kötü derece yapan öğrencilerimizin sayısı azalırken iyi derece yapan öğrencilerin sayısı arttı”

Liseye Geçiş Sınavı’nda başarı oranının arttığını belirten Edip, “LGS geçmiş yıllara göre başarı sergiledik. Yaptığımız detaylı analizin ardından geçen seneye göre LGS’de yüzde 25’lik bir başarı artışı var. Yüzde 10 diliminde 250 öğrencimiz varken bu sene 450 öğrencimiz var. Kötü derece yapan öğrencilerimizin sayısı azalırken iyi derece yapan öğrencilerin sayısı arttı. Üniversite düzeyinde de başarılarımız artıyor.” dedi

“120 Bin Parfüm Dağıtılacak”

Siirtli iş insanlarına çağrıda bulunan Edip, “Siirtli bir iş adamı öğrencilerimizin hijyeni için 120 bin parfümün dağıtılacağını belirterek Siirtli iş adamlarına çağrıda bulunan Edip, Siirtli iş adamlarının eğitime destek vermeleri gerekiyor ki el birliğiyle bir yere gelelim. Okul yapmalarını istiyorum. Bir vefa borcu olarak ellerinin taşın altına koymaları gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN