Siirt il Müftüsü Ahmet Altıok'un görevden alınması sosyal medyada tepkiyle karşılandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Siirt il Müftüsü Ahmet Altıok’un görevden alınmasına sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Özellikle torpil ve kişileri kayırma noktasında tavizsiz bir duruş sergileyen, bu tür davranışları kabul etmediği bilinen ve ilk defa Siirt’te Kurban toplamada Türkiye’de birinci sırada olan Müftü Altıok’un çalışmalarından rahatsız olan kimi çevrelerin asılsız iftiralarına maruz kaldığı sosyal medya üzerinden dile getirildi.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok’un Görevden alınmasına Sosyal medya üzerinden şu tepkiler veridi.

Siirt'imizde dürüst idareci barınamıyor mu?

Müftü Altıok, dürüst, milletin elinde, cebinde, sofrasında gözü olmayan, tok gözlü, hizmet edeni baş üstü koyan bir insan olduğunu dile getiren Siirt il vaizlerinden Murat Nergis gösterdiği tepkide şu ifadeleri kullandı:

“ Kur'an hafızlarına hizmet eden, değer veren, sabah namazlarında camilere giden güzel sesiyle cemaati coşturan, kibirsiz, kaprissiz, mütevazı, devletin malını çarçur etmeyen, kuruşuna dokunmayan, kararlarında "ahiretimi kaybetmeyeyim" hassasiyeti ile hareket eden bir müftü niye kısa bir sürede apar topar Siirt'ten gönderilecek.”

Liyakat ehli müftüyü harcayanlar yarın sizin gözünüzün yaşına bile bakmazlar

Suat Aktaş: Neden durduk yerde müftünün alındığını bir soralım? Bu şekilde memlekette hiçbir zaman liyakat sahibi adam gelmeyecektir. Bu durumda siyasilerin ağzının içine bakan liyakat ehli olmayanlarla dolacak, tüm kurumlarımız ondan sonra Allah’ın gazabı geldi ya rabbi biz nerde yanlış yaptık. Dizlerimizi döveceğiz öyle mi? Bugün bu değerli ve liyakat ehli müftüyü harcayanlar yarın sizin gözünüzün yaşına bile bakmazlar o yüzden hakikatin ortaya çıkması için herkes CİMER’ e yazsın. Bir olun, birlik olun, diri olun pişmiş kelle gibi olmayın.”

Remzi AY adlı kullanıcı: Yüreğine sağlık murat hocam. Allah razı olsun senden, yazık oldu müftü beye

Hasret Balcı, dürüst insana yalan ve yanlı şikâyette bulunanları, biz bilmesek te Allah biliyor. Ah…. Keşke kalplerde olan manevi hastalıkları gösteren bir kamera olsaydı. Kibrine ve gururuna mağlup olanlardan eyleme Allah'ım!

Edip Nergis: Peygamber efendimiz ne buyur: ‘ işi ehline veriniz’ ama işi kime veriyorlar adamı olana veriyorlar. Vallahi bunlar hesap gününü unutuyorlar Allah her şeyi göreni bilen bu torpil zihniyeti olduğu sürece vay halimize herkes dersini iyi çalışsın hayırlı cumalar sevgiyle kalın.”

Raci Kiliçer Dürüst olmayanlar Siirt’te çok ses çıkararak iş yürütüyor. Ne zamanki Siirtliler seslerini yükseltirse memleket ihya olur. 20 30 kişi yazı yazsa diyanete ve benzeri yerlere, milletvekillerini rahatsız etse Siirt düzelir. Bu iş bir tek kişi ile olmaz. Ses ver Siirt.”

Avukat Murat Bülbül: Oda TV yönetici ve yazarları, Hazreti Peygamberi öven ve savunan bir röportajından dolayı müftümüz Ahmet Altınok’tan şikâyetçi olduklarında Evliyalar diyarı ve Hazreti Peygambere sevdalı olan kadirşinas Siirt halkı "Ahmet Altınok Yalnız Değildir" diye ayağa kalkmıştı. Maruz bırakıldığı haksız ve mesnetsiz muameleden dolayı tek yürek halinde onu sahiplenmişti. Siyasi iradeyi ve kararı sorgulamak hakkımız değil ama hakkında açılan ve halen yargılaması devam eden ceza davası neticelenip, faraza ceza alması halinde bu gerekçeyle görevden alınması daha şık ve uygun olabilirdi. Devam eden yargılama sonunda beraat etse dahi şimdiden Oda TV ekibi, Soner Yalçın ve diğer müştekiler, kendi şikâyetleri üzerine ve şikâyetlerinde haklı olduklarının kabul edilmesi nedeniyle Siirt Müftüsünün görevinden alındığı algısını işleyerek, mutlu olup, zil takıp oynayacaklar. Mehmet Akif Aydın: Vallahi kibri olmayan, taziyeleri dolaşan süre okuyup taziye ehlinin gönlünü kazanan ani baskınlarla camileri dolaşan Kimseyi dinlemeyen torpil ile iş yapmayan biri olarak tanıdım Ahmet Altıok, Allah senden razı olsun senden Camilerini beğenmeyen şikayet eden büyük imamlar sayesinde yollandın lobi kurbanın olsun ama her nereye gidersen git aynı güzellikler ile anılacaksın Rabbim yar ve yardımcın olsun.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN