• Haberler
  • Spor
  • Siirt İl Özel İdare Spor Lig'de Mücadele Edemeyecek! Seçim Zamanında Propaganda Haline Gelen Takıma Ne Siyasiler Ne de İş İnsanları Sahip Çıktı!

Siirt İl Özel İdare Spor Lig'de Mücadele Edemeyecek! Seçim Zamanında Propaganda Haline Gelen Takıma Ne Siyasiler Ne de İş İnsanları Sahip Çıktı!

Maddi zorluklarla boğuşan Siirt İl Özel İdare Spor, Bölgesel Amatör Ligde mücadele edebilmesi için, TFF'ye yatırılması gereken 70 Bin TL'lik teminatı yatıramadığı için, ligde mücadele edemeyecek. Takıma kimsenin sahip çıkmaması nedeniyle Siirtspor bu sene hiçbir kulvarda olmayacak.

Geçtiğimiz yıl 3. ligde mücadele eden ve aldığı kötü sonuçlarla bir alt lig olan Bölgesel Amatör Lig’e düşen Siirt İl Özel İdare Spor, maddi sıkıntılar nedeniyle Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmek için yatırılması gereken 70 Bin TL’lik teminatı yatıramadı. 

Geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiğimiz konu 9 Ağustos tarihi ile netleşti.

Yerel seçim döneminde çeşitli siyasi partilerin, seçim propagandası haline gelen  Siirt İl Özel İdare Spor kulübü 70 Bin TL’lik teminatı yatıramadığı için, ligde mücadele edemeyecek olması ise başta Siirtli siyasilerin, ardından da Siirt üzerinden pirim ve çıkar elde eden iş insanlarının konu hakkında kafalarını kuma gömmesi ise Siirtli futbol severler tarafından unutulmayacağa benziyor. 

6 yıl Siirt İl Özel İdarespor'un başkanlığını yapan Hifzullah Canpolat'ın takımı devretme talebine kimse kulak vermedi. Siyasilerden önceki dönem AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç dışında takıma açık destek veren kimse olmadı. Bu gidişle Siirtspor'a kilit vurulması an meselesi.

Siirt İl Özel İdare Spor’un, Bölgesel Amatör Ligde mücadele edebilmesi için, TFF’ye yatırılması gereken 70 Bin TL’lik teminatı yatıramamasının ardından Kurtalanspor otomatik olacak Ziraat Türkiye kupasına katılma hakkı elde etti.
 

Bakmadan Geçme