Siirt İl Sağlık Müdürü Önemli Toplantıya Katıldı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

 koronavirüs aşı haritasında 'turuncu' kategoride yer alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 ilde aşılanma oranının artırılması için oluşturulan Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Mardin'de toplandı.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen toplantıya Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak İl Sağlık Müdürleri ve hastane yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, kentte vakaların yaz aylarına göre, ciddi bir düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. 2 yıl boyunca sağlık çalışanlarının büyük bir emek, gayret ve üstün bir özveriyle çalışmaya devam ettiğini belirten Yavuz, Bu bölgede Covid-19 aşı oranları maalesef ülke ortalamasının altında. Fakat vaka durumuna baktığımız zaman daha az olduğunu özellikle yaz aylarına göre ciddi bir düşüş eğiliminde. Pandemi ile mücadelede kesinlikle aşının önemi ve yapmış olduğu koruma tartışılmaz dedi.

Acil sağlık hizmetleri tarafından daha koordineli ve nitelikli sağlık hizmet sunulması amacıyla yapılan toplantıya illerin sunumları ile devam edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN