Siirt'in En Yüksek Dağında Bal Hasadı Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in vazgeçilmez eşsiz lezzetlerinden Pervari balının ilk hasadı gerçekleştirildi.

Pervari Herekol Dağının 2 bin 2300 rakımlı Çemê Karê yaylasında el değmeden doğal yöntemlerle üretilen kara kovan balının, ilk hasadına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin video konferansla katıldığı etkinlikle başladı.

Bal hasadının bereketli ve hayırlı olmasını dileyen Bakan Pakdemirli, Bakanlık olarak bal üreticilerinin yanında olacaklarını ifade ederek, üreticilerin 3 bin kovan talebiyle de ilgileneceğini kaydetti.

Kilosunun 280 TL’den satıldığı kara kovan balı kısa sürede tükeniyor. Uzun ve yorucu uğraşlarla verilen emek, büyük sabırla beklenilen ve hiçbir el değmeden üretilen kara kovan balında, bu yıl rekolte düşük.

Pervari’de arıcılarla birlikte 2 yıldır organik bal üretmek üzere projeler yürütüldüğünü belirten Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, son iki yıl içerisinde 300 bin TL tutarında projelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

Bugün heyecanlı, keyifli ve aynı zamanda mutlu olduğunu dile getiren Demirhan, “Bu projelerin sonucunda 13 arı üreticimize ait 1000 kovanda üretimi yapılan organik balın ilk hasadını gerçekleştirdik. Pervari arıcısını bir araya getirerek, Pervari balına hak ettiği değeri kazandırmak ve gerçek Pervari balını tüm Türkiye’ye arzını gerçekleştirmek üzere bütün arıcıları bir araya getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.


HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN