SİİRT'İN İLK KADIN FOTOĞRAFÇISI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te yaşayan 26 yaşındaki Emine Elal, doğum bebek fotoğrafçılığı yaparak şehre bir ilki getirdi.

Siirt’te bir eksiklik olduğunu gören ve şehrin kültürel yapısına uygun olarak yeni doğan bebek fotoğrafçılığını gerçekleştirmek isteyen Elal, sosyal medya üzerinden mesleğe başladı.

Üniversite yıllarında hobi olarak fotoğrafçılık yapan Elal, kendini geliştirmek için gittiği fotoğrafçılık kursundan sertifikasını alarak, açtığı iş yerinde yeni doğan bebekleri önce uyutup sonra da fotoğraflarını çekerek, ebeveynlere teslim ediyor.

Çocuk, düğün, nişan ve insanların bütün özel günlerinde anı ölümsüzleştiren Elal, şehirde bir ilki gerçekleştirdiği için Siirtli vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Elal, işini kısa sürede büyüterek 2 kadına da istihdam sağlıyor.

Emine Elal, Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır hobi olarak amatör bir şekilde yaptığı fotoğrafçılığı mesleğe dönüştürdüğünü belirtti.

"Siirt'te bir meslektaşım yok"

Kentte bir kadın fotoğrafçının eksikliği üzerine işe koyulduğunu ve henüz bu dalda meslektaşı olmadığını anlatan Elal, şöyle dedi:

“Fotoğrafçılığa olan merakım gittikçe arttı çeşitli kurslardan fotoğrafçılık üzerine sertifikalı eğitimler alarak daha da geliştirdim. Evimde denemeler yaparak başladım ve bu işi yapabileceğime inandım. Siirt'te bir kadın fotoğrafçının eksikliğini fark ettim. Kadınlarımız ve Siirt halkımızın muhafazakar olmaları bu hobimin mesleğe dönüşmesindeki en büyük faktör oldu. Ameliyathanelere gidip bebeğin ilk fotoğraflarını, annenin ve babanın bebeğine ilk sarılma anını çekiyorum. Bebekleri önce uyutuyorum sonra da fotoğraflarını çekiyorum. Çağımızın mesleği haline gelen bu meslekte, Siirt'te henüz bu dalda çalışan bir meslektaşım yok ve bu eksikliği bilerek mesleğime başlamış oldum.”

İşine kısa sürede ilginin büyüdüğünü ve 2 kadına istihdam sağladığını ifade eden Elal, “Şu anda doğum hastane konseptli bebek düğün dış mekan çekimlerine yine yanımda kadın ekip arkadaşlarım ile gidiyorum. 2 kadını istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kadınlarımız ne olursa olsun ayakta durmayı bilsinler. Siirt'te tek ve ilk kadın fotoğrafçı olarak vatandaşlara hizmet veriyor olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN