Siirt Kamp Alanları

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Doğa severlerin uğrak noktası olan Siirt için  kamp alanları ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar şimdi Artı Siirt'te.

Tillo Tabiat Parkı Kamp Alanı

Aydınlar’a bağlı Mücahit mevkiinde yer alan Tillo Tabiat Parkı sizleri bekliyor. Otopark, mescit, yöresel ürün satış alanı, giriş kontrol noktası, büfe, oyun parkı, hizmet binası, tuvalet, trekking parkuru, lokanta ve manzara seyir noktası imkanları vardır. Toplu taşıma imkanı yok ancak kendi aracınız var ise kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Tillo Tabiat Parkı’na girişler ücretlidir ve Taşbalta Köyü yolu üzerinde yer alıyor. Kamp için uygun alanlar vardır.

Baykan Kaymakamlığı Kent Ormanı Kamp Alanı

Baykan’da bulunan Baykan Kaymakamlığı Kent Ormanı kamp, piknik ve günübirlik ziyaret için uygundur. Bitlis il sınırında yer alan Baykan Kaymakamlığı Kent Ormanı içerisinde; tuvalet, çeşme, piknik alanı, trekking parkuru, karavan kampı ve çadır kamp alanı imkanları bulunmaktadır. Elektrik ve duş imkanı bulunmamaktadır. Baykan ilçesinden taksi tutarak ulaşabilir ya da servisler ile yol üzerinde inip, yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Herhangi bir tesis bulunmayan Baykan Kaymakamlığı Kent Ormanı sahası içerisinde kamp ve piknik yapacaksanız, yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

Rasıl Hacar ( Delikli Taş) Kanyonu Kamp Alanı

Siirt’te manzaralı kamp ve piknik yapmak isterseniz, ilk gideceğiniz alan Rasıl Hacar Kanyonu olmalıdır. Uluçay’ın geçtiği kanyonda doğa manzarasına şahit olabilirsiniz. Rasıl Hacar Kanyonu içerisinde ve yakın çevresinde herhangi tesis yoktur. Son zamanlarda bölgede ufak bir tesisin hizmet verdiği belirtiliyor ancak güncel bilgi bulamadık. Bu yüzden yiyecek, ekipman ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınıza alıp yola çıkmanızı öneriyoruz. Botan Vadisi Milli Parkı çok yakın konumdadır. Çadır kampı ve karavan kampı yapmak isterseniz, geç kalmadan yola çıkabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN