Siirt kentsel dönüşüm 1. etap yıkım çalışmaları durduruldu: Vatandaş ve esnaf mağdur

Siirt'in Karakol Mahallesi Ulu Cami Mevkii'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, yıkımın başlamasıyla birlikte durdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Siirt'te yaklaşık 5 ay önce başlatılan yıkım çalışmaları, hızlı bir başlangıç yapmış olsa da kısa sürede durdu. Bu süreçte herhangi bir çalışma yapılmaması, bölgede yaşayan vatandaşları ve o bölgedeki esnafı olumsuz etkiledi.

siirt kentsel dönüşüm

Yaklaşık 5 ay önce başlayan yıkım çalışmalarının ardından herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi, mahalle sakinleri ve esnafı mağdur ediyor. Çalışmaların durması, bölgede çeşitli sorunlara yol açtı. Özellikle moloz yığınlarının çocuklar için tehlike oluşturduğunu belirten esnaf, aynı zamanda kötü bir görüntüye de dikkat çekiyor. Mahalle sakinleri, bu durumun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Mahalle sakinleri ve esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce başlamasını talep ediyor. Çalışmaların durması nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi için ilgili mercilerin hızlı bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Menderes Eryılmaz

"Sanki yangından mal kaçıracaklar gibi başladılar ama kentsel dönüşüm bir anda durdu."

Kentsel dönüşüm sonrası oluşan moloz yığınlarının kendisini rahatsız ettiğini ve karamsarlaştırdığını ifade eden Menderes Eryılmaz, "Resmen insanın içi kararıyor. Bir an önce temizlense çok daha iyi olur. Sanki depremden çıkmış veya bombardıman olmuş gibi bir görüntü var. Bir esnaf olarak da çok mağduruz. İşlerimiz ölmüş durumda. Kentsel dönüşüm bir an önce başlasa işlerimiz hiç olmazsa biraz düzelir. Kentsel dönüşüm çalışmalarına bir an evvel başladılar, sanki yangından mal kaçıracaklar gibi yaptılar ama bir anda durdular," şeklinde tepkisini dile getirdi.

Siirt kentsel dönüşüm 1. etap yıkım çalışmaları durduruldu: Vatandaş ve esnaf mağdur

"Kentsel dönüşüm için çok acele ettiler, işyerinizi boşaltın dediler ama seçimden sonra durdu."

Kentsel dönüşüm nedeniyle iş yerini başka yere taşımak zorunda kaldığını ve mağdur olduğunu ifade eden Hasan Özdemir, "Kentsel dönüşüm için bize çok acele ettiler, hemen işyerinizi boşaltın dediler ama seçimden hemen sonra durdu. Binalar yıkılıp yapılacaksa en azından acilen yapılsın, şayet hemen başlamayacaksa da bu enkaz ve pisliği alsınlar. Siirt'e ayıptır, hoş bir görüntü değil. O gün iki ufak kız çocuğu Kur'an ellerinde kursa gidiyorlardı, oradan geçtiler. Allah etmesin, biri o demirlerin üstüne düşse yeni mi önlem alınacak? Buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Kentsel dönüşüm nedeniyle bu molozlar ortada kaldı, işlerimiz de durdu. Esnaflar çalışamıyor, herkes çok şikayetçi. Zaten buralar yıkıldıktan sonra işlerimiz tam durdu," dedi.

Siirt kentsel dönüşüm 1. etap yıkım çalışmaları durduruldu: Vatandaş ve esnaf mağdur

"40 yıllık emeğimi heba ettiler."

40 yıldır kentsel dönüşümün yapıldığı çarşıda esnaflık yaptığını ifade eden Mehmet Fatih Akyüz, "40 yıllık emeğimi heba ettiler. 2 trilyon zarar ettim, bana 130 bin lira ödeme yaptılar. Burada her kesime yönelik gelinlik satışı yapıyordum ama kentsel dönüşüm nedeniyle başka yerde mağaza tuttum ama o mağazada iş yapamıyorum. Malım olduğu gibi bu dükkânda duruyor. Gelinlikleri dışarıda sergiliyorum, gelen müşterileri diğer dükkâna yönlendiriyorum ama gitmiyorlar çünkü buraya alışmışlar. Şu anda çok mağdurum. Yıkmaya seçimden 1-2 ay önce başladılar ama halen olduğu gibi duruyor. Dükkanıma giremiyorum, kapı çökmüş, ne yapacağımı bilemiyorum. İlk önce çok acele ettiler, dediler çık dükkanı yıkacağız. Dedim benim dükkanım 2. Etapta yıkılmayacak. Yan binayı yıkarken benim dükkânım zarar gördü. Ne içeri girebiliyorum ne de bu malı taşıyabiliyorum. Madem acele ettiler neden başlamıyorlar, neden bu şekilde durmuşlar? Hizmet veren insanlar bu hale mi getirilir?" dedi.

İLKHA / Murat Orhan 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 24 Temmuz 2024 16:36

    Seçim yatirimiydi kaybedince bitti ayrıca o esnafda doğru söylemiyor

BUNLARA DA BAKIN