Siirt Konuşuyor Batman Yapıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde, ‘Üçyol Ekolojik Köy Projesi’ kapsamında mağaralar turizme kazandırılmak üzere butik otele dönüştürüldü. Siirt'te ise birbirinden değerli turistik mekanlar olmasına rağmen yetkililerin yerinde saydığı görülüyor.

Batman Valiliği ve DİKA tarafından yapılan projede Birinci etabın 10 odası, küçük kafeterlar yer aldı.

Hasankeyf Kaymakamı yaptığı açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda ikinci etabın yapılmasının elzem olduğu fikrine varıldı. İkinci etapta da büyük bir restoran var. Yine 9 tane dubleks diyebileceğimiz taş odalardan oluşmuş bir konaklama kısmı var. Proje tamamlandığında orası daha verimli hale gelmiş olacak” şeklinde bilgi verdi.

Binlerce yıl öncesine ait mağaraların içinin de oyulması neticesinde oda, banyo, wc gibi ihtiyaç alanlarına dönüştürüldüğünü belirten yetkililer “mağaralar 3 milyon TL’lik bir bütçeli proje ile restore ediliyor.

İtalya'daki benzer çalışmaların incelenmesiyle yürütülen çalışmalarla mağaralar yatak odasına dönüştürülüyor, banyo ve tuvaletler ise kayalar oyularak yapılıyor. Kimi büyük mağaralar, yöresel taşlarla bölümlere ayrılıyor, mağara içinde yer alan tarihi işlemeler ise cam fanuslarla teşhire hazırlanıyor. Mağaraların butik otele dönüştürülmesiyle tarihi Hasankeyf Kalesi'nin de turizme açılması planlanıyor” dediler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN