Siirt Kurtalan'da Kafe İşletmecisine Kaçak Doğalgaz Cezası

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir kafe işletmecisi olan Yakup Kaplan, AKSA Doğalgaz Dağıtım Şirketi tarafından kaçak doğalgaz kullanımı iddiasıyla kendisine kesilen 403 bin 488 TL para cezasının haksız olduğunu iddia etti.

Kaplan, bilirkişi raporunun doğru tutulmadığını ve cezalandırmanın adaletsiz olduğunu savundu.

Gazetecilere konuşan Yakup Kaplan, olayın gelişimini şu şekilde aktardı: AKSA Doğalgaz Dağıtım Şirketi personelleri, Kaplan'ın iş yerinde bulunmadığı bir saatte kafeye gelip doğalgaz sayacını sökmek istediklerinde, yazılı bir emir olmadığı için buna izin vermediğini belirtti.

Kaplan, ekiplerin birkaç kez daha gelerek sayacı almak istediklerini, sonunda sayacı teslim ettikten sonra 403 bin 488 TL para cezası tebligatının kendisine ulaştığını ifade etti.

Bu durum karşısında mağdur olduğunu belirten Kaplan, mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Yetkililerden Çözüm Beklentisi

Kaplan, Kurtalan Kaymakamlığı ve Siirt Valiliği'nden konuyla ilgili çözüm beklediğini belirterek, "10 gün önce personelim beni aradı, doğalgaz ekibi iş yerime gelip kaçak doğalgaz kullanımı iddiasıyla sayacı sökmek istediklerini söyledi. Apar topar iş yerine geldim.

Ekiplere sayaç sökülmesine izin vermediğimi, önce ana bir yazı ile gelip kaçak kullanımı belgelemelerini istedim. Ancak, birkaç gün sonra yeniden geldiler ve izin vermezseniz polis eşliğinde geleceğiz dediler" şeklinde konuştu.

Kaplan, sayaç söküm işleminin şeffaf bir ortamda ve bilirkişi huzurunda yapılmasını istediğini belirtti.
İşletmesinde doğalgaz kesintisi yaşandığını söyleyen Kaplan, dava sürecini başlattığını ve avukatlar aracılığıyla hakkını arayacağını ifade etti.

Kaplan, "Benim gibi mağdur bir sürü insan var. Kiminin avukat tutacak parası yok, kiminin ise var. Şu an Kurtalanlı vatandaşların üzerinden açığı kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

Geçen ay 4 bin 869 TL doğalgaz faturası geldiğini, bu ay ise 5 bin TL fatura beklediğini belirten Kaplan, "Burada sadece semaver açık. Günün 24 saati semaver açık, çünkü burası bir çay ocağı" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaplan, yetkililerden acil bir çözüm beklediğini ifade etti.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme