Siirt'li Öğrenci LGS'de 500 Tam Puan Aldı

Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencisi Muksit Kaya, LGS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Kaya, Türkiye genelinde 500 puan alan 352 öğrenci arasına girerek büyük bir başarı elde etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Günlük 250 soru çözerek Türkiye birinciliği elde ettiğini belirten Kaya, "LGS'den 500 tam puan aldım. Benim çalışma şeklim, günde en az 200-250 soru arasındaydı. Anlamadığım soruları hocalarıma soruyordum. Yazın bol bol paragraf sorusu çözüp kitap okuyordum. Türkçe, matematik ve fen derslerine yoğunlaşıyordum. Ara derslere ise okul başlayınca çalışmaya başladım," dedi.

Kaya, 2025 LGS sınavına girecek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Kitap okusunlar. Ben yazın kitap okudum ve bunun bütün derslerime katkısı oldu. Kitap okumazsanız matematik, fen bilgisi ve inkılabı da yapamazsınız. Çalıştıysanız çok stres yapmanıza gerek yok. Sınava normal bir deneme sınavıymış gibi girin ve bildiklerinizi yapın. Umarım ki istediğiniz yerleri kazanırsınız. Ben öyle yaptım."

Mühendis olmayı hedeflediğini belirten Kaya, "Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğini istiyorum. İlk 350'ye girenleri alıyormuş. Şimdiki gideceğim lise ise ya Konya Meram Fen Lisesi olacak ya da Ankara Fen Lisesi," dedi.

Bu başarısıyla hem ailesini hem de okulunu gururlandıran Muksit Kaya, azmi ve çalışkanlığı ile diğer öğrencilere de örnek olmaya devam ediyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN