Siirt Milletvekili Beştaş: 'Bunu herkesin bilmesi ve duyması gerekiyor'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Beştaş, “Bu iktidar döneminde kamu bankaları, siyasetçilerin, siyasetçi yakınlarının şirketleri ve holdinglerinin arpalığı haline geldi.” İfadelerini kullandı.

“AKP iktidarı döneminde kamu bankalarında yağma ve talan söz konusu bunu herkesin bilmesi ve duyması gerekiyor. “ diyen Beştaş konuşmasına şu şekilde devam etti:

“”Kamu bankaları yönetim kurullarına atanan diplomasız liyakatsiz kişilerden tutalım da şirket ve holdinglere verilen milyonlarca dolarlık krediler saymakla bitmez.

Şimdi sadece Ziraat Bankası rezaletini anlatmak istiyorum. Bu konu ile ilgili defalarca da soru önergesi verdik umarız en kısa sürede cevaplanır. Biz söylemiyoruz Sayıştay raporları söylüyor.

Ziraat bankasının 1.6 Milyar Dolar kredi verdiği ve vergi cenneti olarak adlandırılan British Virgin adalarındaki bir şirketten Mart 2020 ayına kadar sadece 17 buçuk milyon Türk Lirasının tahsil edildiği ortaya çıkmış.

Yine Çalış Grubuna ait Sabah ve ATV’nin satın alınması için oluşturulan 630 Milyon dolarlık havuzun 200 Milyon Dolarlık kısmının Türkiye Ziraat Bankasından karşılandığı ortaya çıktı. Nerede bu krediler. Niye peşine düşülmüyor. Ama siz gariban çiftçinin tarlasına bağına traktörüne el koymasını iyi biliyorsunuz. Bakın basına yansıdı Ziraat Bankasının, bankaya olan borcunu ödeyemeyen çiftçilerden eline geçen 899’u tarla 120 arsa toplam 1940 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Çiftçi isyanda, böyle vicdansızlık hiçbir yerde görülmedi. Ne yapsın bu çiftçiler, taş mı yesinler? Niye çiftçinin malını mülkünü satışa çıkarıyorsunuzdur verdiğiniz milyon dolarlık kredilerin peşine düşmüyorsunuz? Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN