Siirt Milletvekili Beştaş'tan Musa Orhan Hakkında Soru Önergesi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Musa Orhan tutuksuz yargılanmasına sosyal medyadan tepki gösterilmesi sonucu sanatçılara başlatılan soruşturma ile ilgili Aile Bakanlığına soru önergesi yöneltti.

"Kadın katilleri ve onların koruyucuları bilsin ki karşınızda hepimiz varız" diyen Beştaş soru önergesinde ise şu soruları Aile bakanlığına yöneltti:

"Bakanlığınız Siirt 1. Ağır Ceza Mahkeme'sinde görülen davaya müdahil olmuş mudur? Şayet müdahil olunmadıysa gerekçe ve dayanağı nedir?

Yargı makamlarının sanık konumunda olan faillere dair uyguladıkları cezasızlık politikaları kamuoyunda endişe ile karşılanmakta olup bu endişenin dile getirilmesi suç mudur?

Ezgi Molla'ya ilişkin başlatılan yargı sürecinin ardından bakanlığınızca bir açıklama yapılmamış ancak sosyal medyada, Ezgi Mola için destek paylaşımları yapılmıştır. Bu destek paylaşımlarının ise başka bir suça dönüştürülmüş olması ve hala tarafınızca bir açıklama yapılmamış olması faillere yönelik cezasızlık politikalarını onayladığınız anlamına mı gelmektedir?

Musa Orhan hakkındaki aleyhte görüşlerin paylaşılması hangi kapsamda suç sayılmaktadır?

Sanatçılar hakkındaki suç duyurularının maksadı Musa Orhan'ın korunmasına dönük bir kampanya mıdır?

Şayet Musa Orhan Korunmuyorsa, ona dair yapılan açıklamaların topyekûn suça dönüştürülmesinin izahı nedir?"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN