Siirt Milletvekili Beştaş'tan Önemli Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Belediyelere kayyım atanmasını HDP Siirt İl Örgütü basın bçıklamasıyla protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve kayyım atanmasını protesto etti.

HDP il binası önündeki açıklamaya, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, Hdp Siirt İl Eş Başkanları ve partililer katıldı.

Açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li belediyelere kayyım atanmasının gasp olduğunu belirterek, "20 metre ötemizde belediye, belediye olmaktan çıkmıştır. Kayyım ilk konuşmasında belediyeyi, devletin belediyesi ilan etti. Kayyumlar ile belediyelerin, halkın belediyesi olmaktan çıktığını söylüyorduk, kayyum da bunu dün bir kez daha tescil etmiş oldu. Siirt, Kurtalan, Baykan ve Iğdır belediyeleri halkın belediyeleri olmaktan çıkmıştır" diye konuştu. Kayyımların darbe olduğunu vurgulayan Beştaş, "Dün gece tüm demokratik kurum ve kuruluşlardan kayyumlara tepkisini gösterdi. Sosyal medyadan binlerce tweet atılarak kayyum protesto edildi" diye konuştu.

Herkesin kayyumlara tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Beştaş, "Bugün İzmir'e kayyum atansa Siirtliler aynısını hissedecektir. Biz iller arasında ayrım yapmıyoruz. HDP'ye yönelik baskılar, darbeci yaklaşımlar, HDP'den korkunun göstergesidir. Yoksa burada kayyım kutlaması yapmazlardı. İçişleri Bakanı ve Erdoğan'ın fotoğraflarını yanında getirerek onlara hizmet edebilir, onların başkanı olabilir. Kesinlikle Siirtlilerin başkanı değildir, kendisine belediye başkanı diyemez. Siyasetin ödüllendirme yeri de cezalandırma yeri de sandıktır" diye konuştu.

Beştaş'ın konuşmasının ardından ise beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN