Siirt Milletvekili Sarıtaş, Siirt Havaalanı Sorununu Mecliste Gündem Getirdi!

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, uçak iptalleri ve uçakların iniş ve kalkışlarda sorun yaşadığı Siirt Havaalanı'nın sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Havalimanı Sorunlarına Dikkat Çekildi

Genel kurula hitap eden Sarıtaş, Siirt’teki havaalanı sorunlarının ciddiyetine vurgu yaptı.

Siirt halkının uzun yıllardır havayolu ulaşımıyla ilgili sıkıntılar yaşadığını belirten Sarıtaş, “1998’den beri bir havaalanımız var ancak sağlıklı bir ulaşım ağı oluşturulamadı” dedi.

Sık sık yaşanan uçuş iptalleri ve ertelemelerle halkın büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Sarıtaş, bu durumun Siirt'in kalkınmasını da olumsuz etkilediğini belirtti.

Rant Meselesine Dönüşen Havaalanı

Sarıtaş, havaalanı terminal binasının yenilenmesi için yapılan ihalenin iptal edilip, tekrar ihale edileceğini belirtti. Ancak asıl sorunun havaalanının pist alanıyla ilgili olduğunu ve bu sorunun rant meselesine dönüştüğünü dile getirdi. Bakanlığın 2023 yılında 586 sefer ve 62 bin 719 yolcuya hizmet verildiğini açıklamasına rağmen, yıllık yolcu kapasitesinin 100 binden 250 bine çıkarılması planının gerçekçi olmadığını söyledi. Uçuş iptallerinin sadece yolcu mağduriyeti yaratmadığını, aynı zamanda turizm ve yatırımları da olumsuz etkilediğini vurguladı.

Çalışmayan Havaalanı

Sarıtaş, Siirt’teki havaalanı sorunlarının çözüme kavuşması gerektiğini belirterek, “Siirt’te havaalanı yok” dedi. Havaalanında terminal binası ve yolcu olmasına rağmen, uçuşların olmaması ve hizmetlerin yetersizliği nedeniyle Siirt halkının mağdur olduğunu ifade etti. Bakanlıktan kalıcı bir çözüm beklediklerini söyleyerek, Siirt halkının taleplerine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Siirtli | 04 Temmuz 2024 14:06

    MALAMINE DİYARBEKIR

BUNLARA DA BAKIN